Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Aszalt szilvás-diós töltött pulykamell zelleres krumplipürével

2014-12-16 09:47:00

Egy igazán különleges, mégis egészséges és kevésbé hizlaló finomság a karácsonyi asztalra. :)

Hozzávalók:

  • 4 pulykamell filé vagy csirkemell filé
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg méz
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 2 cl konyak (elhagyható)
  • tengeri só
  • bors

A körethez:

  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg zellergumó
  • kevés kókuszzsír
  • pici 10%-os tejszín (kb. 2ek)
  • fehérbors

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/149/o_pulykakivagott_20141216101048.png

Elkészítés:

  1. A húsból vékony szeleteket vágunk, ha valaki úgy szereti ki is klopfolhatja.
  2. A töltelékhez feldaraboljuk az aszalt szilvát, a diót durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük az ágról és a kókuszzsírhoz keverjük, fűszerezzük, hozzákeverjük a mézet, a konyakot, majd a diót és a szilvát is.
  3. Az így elkészült tölteléket a hússzeletekbe töltjük, majd feltekerjük, és a végeit összetűzzük.
  4. A tekercseket egy forró serpenyőben kevés zsiradékon minden oldalán kb. 4-5 perc alatt arany barnára sütjük, majd tepsibe tesszük, és 20 perc alatt közepesen meleg sütőben készre sütjük.
  5. A körethez a megtisztított krumplit és zellert sós vízben puhára főzzük, majd a kókuszzsírral és tejszínnel pürésítjük, fehérborssal ízesítjük.

A tekercseket felszeleteljük és a pürével tálaljuk. Isteni finom, különleges ételt kapunk.

Silye Gabriella, sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK