Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Egészséges töltött káposzta

2014-12-18 15:56:00

Ha nem tudod elképzelni a karácsonyt töltött káposzta nélkül, de nem szeretnéd az eddigi munkád teljesen elrontani, akkor ez a recept nagy segítség lesz.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/150/o_toltott_20141218160027.jpgHozzávalók (4 személyre):

 

· 80 dkg savanyú káposzta
· 40 dkg savanyított káposztalevél
· 2 fej vöröshagyma
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 50 dkg darált pulykamell
· 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika
· 6 dkg hajdina (barnarizzsel is készíthető)
· 1 tojás
· 1 csipet őrölt köménymag
· 1 mokkáskanál szárított majoránna
· 2 evőkanál kókuszolaj
· 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
· só, bors
· 7 dl paradicsomlé (opcionális)
· 2 dl natúr joghurt

Elkészítése:

  1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, majd a káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. A kókuszolajon megpirítjuk a vöröshagymát. A felét a darált húshoz adjuk. A maradékot meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
  3. A darált húshoz keverjük a fokhagymát, a leforrázott hajdinát (barnarizst), a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát a levelekbe töltjük, felcsavarjuk.
  4. A lábasba teszünk a káposztából, erre tesszük a tekercseket. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és töltsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra). Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem javasolt. A főzés vége felé tesszük hozzá a paradicsomlevet.
  5. Natúr joghurttal megöntözve tálaljuk.

 

Boldog Karácsonyt!

Silye Gabriella, sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK