Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Fetás rukkolás lencsesaláta

2014-10-01 12:21:00

Lencse

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/121/o_mld105489_0510_palmsprings_salad_vert_20141001130004.jpg

Sokan csak újévkor fogyasztanak lencsét, hogy gazdagok legyenek. Az ókori görögök kedvelt alapanyaga volt, Hippokratész májproblémákkal küzdő betegeinek is ajánlotta. Kutatások szerint gazdag olyan antioxidánsokban, mint a C- és E vitamin, glutation. Emellett magas B vitamin és folsav tartalma is. Magas rosttartalma miatt lassabb felszívódású, kisebb a vércukorszint emelő képessége, glikémiás indexe. Béltisztító hatású, így egy méregtelenítő kúra alkalmával, barna rizzsel jó párosítás. Puffasztó hatása elkerülhető, csökkenthető, ha előzőleg beáztatjuk és akár a főzővizet is kicserélhetjük.

Tápanyagtartalma:

26g fehérje, 1,9g zsír, 53g szénhidrát, 342 kcal

Hozzávalók:

  • 10 dkg lencse
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 4 marék rukkola
  • 10 koktélparadicsom
  • 10dkg fetasajt
  • petrezselyem
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Az előző este beáztatott lencsét kevés vízben puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni. A lilahagymát apró kockára vagy szeletekre vágjuk, összekeverjük a lencsével. Fűszerezzük, petrezselymet és kevés olívaolajat adunk hozzá. A rukkolát tányérra halmozzuk, rákanalazzuk a lencsét és a félbe vágott koktélparadicsomokat, majd a tetejére morzsoljuk a fetát.

Silye  Gabriella

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK