Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Kenyérsütés házilag

2014-10-13 14:03:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/127/o_kenyer_20141013141355.jpgSokszor hallom azt a munkám során, hogy nehéz igazán jó, 100%-ban teljes kiőrlésű kenyeret találni, és ha találunk is egyet egy idő után megunjuk. Sokkal egyszerűbb, ha megsütjük. Szinte minden háztartásban találunk kenyérsütő gépet, ahogy szobabiciklit is és egyiket sem használják az emberek...

Hozzávalók 1 kenyérhez:

  • kb. 450g teljes kiőrlésű liszt (zab, rozs, tönköly, durum stb.)
  • kb. 3dl langyos víz
  • csipetnyi só
  • 2-3ek kókuszolaj vagy más zsiradék,
  • élesztő vagy kovász
  • magok tetszőlegesen (lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgómag)

Elkészítése nagyon egyszerű minden alapanyagot a gépbe rakunk és normál programon kb. 3 óra alatt megsütjük. Én a magokat a kelesztés után rakom hozzá, amikor elkezdi újra gyúrni és csipog is ekkor a sütő.

Sokan nem szeretik a gépben megsütni, akkor esetleg a dagasztást, kelesztést a géppel csináljuk és utána sütőben is megsüthetjük a kenyeret, de akár kiflit, zsömlét is formálhatunk belőle.

Jó sütögetést!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK