Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Lazacfilé spenótágyon

2014-05-08 16:02:00

Hazánkban nagyon kevés a halfogyasztás, pedig jótékony Omega-3 zsírsavhoz juthatunk belőlük. Egyre több kutatás foglakozik az Omega-3 zsírsav hatásaival az érrendszerre, segíti az ételek glikémiás indexének csökkentését és a zsírégetést, de depresszió kezelésében is javasolják.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/78/o_fotolia_5223687_XS_20140509101916.jpgHozzávalók

A lazachoz

  • 80 dkg lazacfilé
  • 1 ek. méz (ha szigorú diétán vagyunk, a méz kicserélhető egy kis kókuszolajra)
  • 1 ek. édes fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál citrombors
  • 1 tk. tengeri só

A körethez

  • 400g spenót (akár fagyasztott is megfelelő, ha nem jutunk frisshez)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A lazacokat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, és szeleteljük fel. Egy kis tálban keverjük össze a paprikát, a borsot és a sót. Locsoljuk meg a mézzel a lazacfiléket, és szórjuk meg a fűszerkeverékünkkel, majd 1 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Felforrósított serpenyőben 4-5 perc alatt süssük meg a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük további 2-3 percig.
  3. A kókuszolajat/zsírt egy serpenyőben megolvasztjuk, a fokhagymanyomóval kipréselt fokhagymát is hozzáadjuk, beledobjuk a spenótleveleket, és 2-3 perc alatt összefonnyasztjuk.
  4. Tálaláskor a spenótlevelekre helyezzük a lazacfilét, és frissen facsart citrom levével meglocsoljuk.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/78/o_FB_cover_ThermoDrine_20140509101758.jpg

 

Jó étvágyat!

Silye Gabriella

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK