Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Madársaláta sült céklával

Madársaláta sült céklávalIgazi télen is készíthető vitamindús saláta, mely kiváló köret egy szelet sült hús mellé. Ha szeretnéd feldobni az unalmas zöldsalátákat valami igazán ízletes hozzávalóval, válaszd a céklát, ami gyönyörű színével, gazdag vitaminjaival egyszerű, de nagyszerű társa lehet bármely salátának.

Hozzávalók:

  • 1 közepes cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány szem kapribogyó
  • vörösborecet
  • bors
  • 2 maréknyi madársaláta

Elkészítés:

A céklát alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Mikor kihűlt, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.  (Hanem akarod, hogy beszínezze a kezed, kesztyűben végezd). Fűszerezzük, legalább 1 órát érleljük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Majd a friss madársalátára halmozzuk és meglocsoljuk a borecettel.

Hogy ízlett? Legközelebb egy almás-répás céklasalátához mit szólnál?

Jó egészséget!

Silye Gabriella