Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Mákos guba torta vaníliasodóval

2015-01-28 15:53:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/156/o_IsoWheyZero_908g_cmyk_20150128155949.jpgHozzávalók:

  • 10 db szikkadt kifli (teljes kiőrlésű)
  • 5 tojás
  • 100g darált mák
  • 50g darált eritrit
  • 1 liter kókusztej
  • reszelt citromhéj
  • kókuszzsír a tepsi kikenéséhez és a szórásához zabpehely

A vaníliasodóhoz:

  • 40g kókuszliszt
  • 50g eritrit
  • vaníliarúd kikapart belseje
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dl kókusztej

A sodót kiválthatod vaníliás fehérjeporral, így megemeled a desszert fehérjetartalmát és a kalóriatartalma pedig csökken.

Elkészítés:

  • A kiflit karikázzuk fel, közben a tejet melegítsük fel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd a tojások sárgáját is hozzá keverjük.
  • A mákot keverjük össze az eritrittel és fokozatosan kevergetve adjuk a tejhez a mákot is.
  • Egy szögletes jénait vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kókuszzsírral kikenjük, és szórjuk meg egy kis darált zabpehellyel. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg.
  • Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és rákenjük a süti tetejére és visszatesszük pár percre még a sütőbe, hogy megpiruljon a teteje. Vaníliasodóval tálaljuk.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/156/o_lemon-poppyseed-3_20150128155808.jpg

Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK