Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Mangó-kardamom lasszi

2014-05-05 12:17:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/72/o_2104785065_1367857881_20140505123734.jpgA kardamom a török és az indiai konyha közkedvelt fűszernövénye. A gyömbérfélék családjába tartozó fűszer az egzotikus és a karácsonyi ízvilág szerelmesei körében garantált sikert fog aratani, de fizikai-lelki jólétünket is támogathatjuk a számos gyógyhatással rendelkező kardamommal.

A fűszerek királynőjének is nevezik, az ajurvédikus gyógyítás mellett, Egyiptomban és Babilóniában is, de az ókori görögök és rómaiak is használták. Mézeskalács fűszerkeverék vagy curryporok összetevőjeként is használják.

Gyümölcsök közül az almához, a körtéhez és a birsalmához illik a legjobban, egy almás sütit nagyon jól fel lehet vele dobni. A kardamom görcsoldó, gyulladáscsökkentő, izomgörcsök ellen is kiváló, de segíti az emésztést és a gyömbérhez hasonlóan segíti a zsírégetést is. Készítsünk el egy finom indiai édességet:

Mangó-kardamom lasszi

A lasszi, egy joghurt alapú ital, amely különösen Indiában örvend nagy népszerűségnek, de nyáron nálunk is élvezhető ez az ízletes frissítő.

Hozzávalók:

  • 1 csészényi jég,
  • 1 csészényi darabolt mangó,
  • ¼ csésze tej,
  • 1 csésze natúr joghurt,
  • sztevia vagy nyírfacukor az ízesítéshez
  • egy csipet őrölt kardamon

Elkészítése:

Nagyon egyszerű, a hozzávalókat összeturmixoljuk és már tálalható is a finom ital. Ha alacsonyabb szénhidráttartalmút szeretnénk, akkor készíthető apró bogyós gyümölcsből vagy mentalevelek felhasználásával is a joghurtitalunk. És ha szeretnénk egy kicsit fehérjében gazdagabb nasit kapni vaníliás fehérjeport is adhatunk hozzá.

Jó hűsölést!

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/72/o_FB_cover_ThermoDrine_20140505123944.jpg

Silye Gabriella




KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK