Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Meggy – joghurt jégkrém

2015-07-07 13:18:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/198/o_Sour-Cherry-Yogurt-Ice-Pops_20150707132953.jpgItt a hőség, csináljunk egy isteni finom meggyes jégkrémet, melyet pillanatok alatt elkészíthetünk és nincs tele cukorral, adalékanyaggal.

Hozzávalók:

  • 300g friss meggy, kimagozott
  • 3 ek. xillit vagy eritritből porcukor
  • vanília
  • 400g görög joghurt vagy kb. 100g fehérjepor (meggy-joghurt ízű a legjobb)
  • esetleg 2-3 ek. kókuszliszt

Elkészítése:

  1. A gyümölcsöt az édesítővel, vaníliával összeturmixoljuk.
  2. Ha joghurtból készítjük, adjunk hozzá 2-3ek kókuszlisztet a sűrítésére vagy ha fehérjeporból, akkor a porhoz adunk egy minimális vizet, hogy puding sűrűségű legyen.
  3. A kész masszát összekeverjük a meggyel és formákba öntjük, majd egy pálcikát szúrunk a közepébe. Akár rétegezhetjük is a kétféle (joghurtos és meggy) masszát, ha ahhoz van kedvünk.
  4. Fagyasztóba tesszük kb. 30 percre és fogyasztható is.

 

Silye Gabriella

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK