Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Mézes barackos kakukkfüves palacsinta

A kakukkfű íze, csodásan feldobja a barackos-mézes tölteléket és ha mindez nem volna elég a mákkal megspékelt tészta fenséges alapja ennek az egyébként rendkívül egyszerűen elkészthető desszertnek. Ha valami igazán ízletes és különleges ízélményre vágysz, ne hagyd ki Silye Gabi pikáns és egészséges recepjét.

Hozzávalók a palacsintához:

  • 10 dkg zabpehely (őrölt)
  • 1 dl zsírszegény tej vagy mandula-, kókusztej
  • 1,5 dl víz
  • 3 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • ízlés szerint mák
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy tálba rakjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, mákot a sót. Habverővel pár másodpercig verjük. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel). Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.

A töltelékhez:

  • 3 db őszibarack
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 ek méz
  • mandulaszeletek a díszítéshez

Elkészítés:

1. A barackot meghámozom, felkockázom.

2. A kókuszzsírt megolvasztom egy forró serpenyőben, hozzáadom a mézet, és rádobom a barackokat.

3. A kakukkfűről leszedegetem a leveleket, és azt is rászórom. Pár percig pirítjuk magas hőfokon, hogy egy kicsit megkaramellizálódjanak a gyümölcsök.

4. Tálaláskor 2-3 kanálnyi tölteléket teszek a palacsinta közepére, a szélét felhajtogatom, akár a tetejére is halmozhatok egy kis tölteléket és pirított mandulával megszórjuk a tetejét, valamint vaníliás Iso Whey Zero-ból vanília sodót készíthetünk hozzá!

Mézes-barackos kakukkfüves palacsinta

Kedveled a különleges ízeket? Ezt körtés-banános-diós palacsintát is imádni fogod » Recept

Silye Gabriella, sporttáplálkozási szakértő