Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Mozzarellás sült padlizsán

Egy könnyű gyors vacsora, ráadásul most olyan friss, vitaminban gazdag alapanyagokhoz juthatunk hozzá, mint a padlizsán vagy a cukkini. Mindkettővel szuperül működik a recepet, sőt akár a kettőt vegyítve is isteni ízekben gazdag étel készülhet.

Mozzarellás sült padlizsánHozzávalók:

  • 2 padlizsán vékony szeletekre vágva,
  • 1 nagy tojás felverve,
  • 5 dl paradicsomszósz, püré
  • 15 dkg mozzarella lereszelve,
  • 1 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A felszeletelt zöldségeket tegyük egymás mellé egy tepsibe és 5 percig a sütőben átsütni mindkét oldalukat. Egy sütőtál alját paradicsomszósszal bekenni, majd jöhetnek a zöldségkarikák és a tetejükre a reszelt mozzarella, újra paradicsomszósz és addig rétegezni, amíg elfogynak az alapanyagok. Sajttal fejezzük be és a tetejét szórd meg bazsalikommal. Kb. 30-40 percig sütjük előmelegített sütőben addig, amíg kicsit megpirul.

Ha kedvet kaptál a mozzarellás finomságokhoz ne hagyd ki a Mozzarellás avokádósalátát és a Csirkés mozzarellás csőben sült tésztát sem!

Jó étvágyat!

Silye Gabriella