Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Mozzarellás sült padlizsán

2014-09-17 16:03:00

Egy könnyű gyors vacsora, ráadásul most friss vitaminban gazdag alapanyagokhoz juthatunk hozzá.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/118/o_eggplant_mozzarella_20140917162754.jpgHozzávalók:

  • 2 padlizsán vékony szeletekre vágva,
  • 1 nagy tojás felverve,
  • 5 dl paradicsomszósz, püré
  • 15 dkg mozzarella lereszelve,
  • 1 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A felszeletelt zöldségeket tegyük egymás mellé egy tepsibe és 5 percig a sütőben átsütni mindkét oldalukat. Egy sütőtál alját paradicsomszósszal bekenni, majd jöhetnek a zöldségkarikák és a tetejükre a reszelt mozzarella, újra paradicsomszósz és addig rétegezni, amíg elfogynak az alapanyagok. Sajttal fejezzük be és a tetejét szórd meg bazsalikommal. Kb. 30-40 percig sütjük előmelegített sütőben addig, amíg kicsit megpirul. Más zöldségekkel, például cukkinivel is elkészíthető.

Jó étvágyat!

Silye Gabriella

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK