Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Palacsinta egészséges kivitelben

2014-03-17 09:32:00

A palacsinta mindenki kedvence, már gyerekkorunktól kezdve. Most lássuk, ezt hogyan tudjuk egy egészséges diétába beilleszteni.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/49/o_pancakes_20140313154502.jpgHozzávalók a palacsintához:

  • 20 dkg zabpehely (őrölt)
  • 2 dl zsírszegény tej vagy mandula-, kókusztej
  • 3 dl víz
  • 5 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • kókuszolaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 40 dkg málna vagy eper
  • 100g fehérjepor (vanília vagy csoki ízű)

Elkészítés:

1. Egy tálba rakjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, a sót. Habverővel pár másodpercig verjük. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel). Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.

2.  A fehérjeporhoz vizet adagolunk, óvatosan, ameddig puding sűrűségű lesz, majd a palacsintákat megtöltjük a gyümölccsel és a fehérjepudinggal. Esetleg a pudinggal meg is öntözhetjük.

Jó étvágyat!

Silye Gabriella

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/49/o_FB_cover_IsoWhey_20140313154519.jpg

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK