Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Sütőtök krémleves

2014-10-28 14:39:00

Az ősz egyik kedvence a sütőtök, mely nemcsak karotinban gazdag, de magas a C-vitamin, Folsav és ásványi anyag (kálium, foszfor, vas) tartalma is. Energiatartalma 100gra 80 kcal és 16,5g szénhidrát található benne. A népi gyógyászatban béltisztítóként és a nyálkahártyák gyulladásaira való gyógyító hatása (légúti allergiák, asztma tüneteit csökkenti) miatt terjedt el.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/131/o_Optimized-Pumpkin-soup-2_20141028145518.jpgHozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök
  • 1 szál póréhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes burgonya vagy édesburgonya
  • víz
  • gyömbér
  • só, bors
  • 100-150 ml 10%-os főzőtejszín (de zab vagy kókusztejszín is használható)
  • tökmag

Elkészítés:

1.) A sütőtököt és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk. A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk (ha vöröshagymát használunk, akkor felkockázzuk).

2.) Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Picit megsózzuk és fedő alatt, takarék lángon kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük az egészet.

3.) Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt is. Ízesítsük és egy kicsit hagyjuk még a tűzhelyen. Pirított tökmaggal vagy petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/131/o_fb_cover_okt_20141028145532.jpg

Silye Gabriella

sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK