Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Szezámtejes brokkoli krémleves, pirított mandulával

Egy finom tej és gluténmentes gyorsan elkészíthető leves a hideg napokra, mely nagyon hasznos kalcium és magnézium forrás is és az edzés utáni regenerációt is elősegíti. Emellett szuperül támogatja a méregtelenítést és igazán üdítő a csodás, intenzív zöld színével. A megszokott krémleves receptek helyett egy egészen különleges alaphoz nyúltam: szezámtejet használunk az elkészítéshez. Mi több, ha ezt a receptet követed a szezámtejet is elkészítheted saját magad. Mennyei 🙂

Szezámtejes brokkolikrémleves

Hozzávalók A BROKKOLI KRÉMLEVESHEZ:

  • 1 kg fehér brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 l víz
  • vegamix,  tengerisó
  • 1 csokor snidling
  • tetejére pirított mandulaszeletek

A szezámtejhez:

  • 6 dl víz
  • 2 marék szezámmag

Elkészítés:

  1. Előre áztassuk be a szezámmagot a vízbe, néhány órára, majd turmixoljuk és szűrjük le.
  2. A brokkolit mossuk meg és szedjük kisebb rózsákra. Az apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt kevés sós, fűszeres vízben puhára főzzük. Amikor puhák a zöldségek felöntjük 1 l vízzel.
  3. A leveshez adjuk a szezámtejet és botmixerrel krémesre turmixoljuk és összeforraljuk. Tálalásnál egy kis fej brokkolival, felaprított snidlinggel és ha szeretnénk pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Silye Gabriella

 

Rajongsz a krémlevesekért?
Próbáld ki Silye Gabi Sütőtök krémleves és Karfiolkrémleves recepjeit is!