Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Téli vitaminpótlás 2

2014-02-24 11:09:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/39/o_FB_cover_szines_20140224111203.jpg

Most folytassuk a múltkor elkezdett zöldségek áttekintését, melyekkel könnyen és változatosan juthatunk zöldségekhez.

3. Fekete retek

Már Egyiptomban is értékes táplálék volt, az erős fizikai munkát végző rabszolgák étele volt. Alacsony energiatartalma mellett -ami miatt kitűnő egy diétás étrendbe-, magas C- és B vitamin tartalmú zöldségféle. Nagyon gazdag káliumban és antioxidánsokban, mely a szabadgyökök elleni küzdelemben segíti a szervezetet. Finomra reszelve isteni szendvicskrémet készíthetünk belőle, de akár reszelve akár vékony csíkokra vágva salátát is különlegessé teszi.

A benne lévő illóolajok antibakteriális hatása miatt kiváló hurutos megbetegedések megelőzésére, de a népi gyógyászat köhögéscsillapítóként is ajánlja.

4. Padlizsán

Alacsony kalóriatartalmú, 100g-ban mindössze 25 kcal az energiatartalma. Fogyás esetén is kiváló választás, például grillezve. Lila színű héja rendkívül gazdag antioxidánsokban, elsősorban flavonoidokban. Akár készíthetünk belőle isteni finom padlizsánkrémet is egy kis olívaolaj, petrezselyem és fokhagyma hozzáadásával.

5. Petrezselyem

A magyar konyha elengedhetetlen kelléke, mind a levele, mind a gyökere értékes tápanyagokban gazdag. Magas A, C és E vitamin tartalma mellett karotinban is gazdag, így támogathatjuk télen vele egészségünket. Salátába, zöldségturmixba is felhasználható.

 

Jó étvágyat!

 

Silye Gabriella

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK