Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Töltött kuszkuszgolyók joghurt öntettel

A kuszkusz nem tartozik a széles körben elterjed ételek közé. Akik ismerik, leginkább egyszerű körteként készítik el. Nem is gondolnánk, hogy ez az arab gasztronómiában népszerű durumbúzatöret, milyen fantasztikus és fontos alapanyaga az egészséges konyhaművészetnek. A most következő desszert, könnyed, ízletes és semmi máshoz nem fogható ízvilágát a kuszkusznak köszönheti.

 

Tények:
A kuszkusz alapvetően szénhidrát de emellett, tele van sok-sok ásványianyaggal és vitaminnal is
mint pl:

– magnézium,
– kalcium,
– kálium,
– foszfor,
– szelén,
– folsav.

 

Hozzávalók:

A gombócokhoz:

  • 1 l növényi tej (rizs, zab, mandula)
  • 6 ek. eritrit
  • 12 ek. kuszkusz
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi vanília
  • 100g vaj/kókuszzsír
  • 30 dkg meggy

A szószhoz:

  • 300-350g natúr joghurt
  • 6 ek. meggy turmixolva
  • 3 ek. eritrit

Töltött kuszkuszgolyók recept

    Elkészítés:

    1. A tejben felfőzzük a kuszkuszt, majd a meggyen kívül hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ha túl lágynak érezzük, tehetünk bele egy kis zabpelyhet.
    2. Vizes kézzel a tenyerünkben egy-egy adagot szétlapítunk és 2 meggyet teszünk a közepébe, gombócot formálunk belőle. Sós forrásban lévő vízbe dobjuk és ha feljönnek a víz tetejére kiszedjük.
    3. A joghurtot elkeverjük a meggyel és az eritrittel, tálaláskor meglocsoljuk vele a gombócokat.

    Egy kis fahéjjal még finomabbá varázsolható!

    Silye Gabriella