Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Zabgolyó csipkebogyóval

2014-10-15 11:13:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/129/o_fb_cover_okt_20141015114505.jpg

A csipkebogyó teát mindenki ismeri és a jótékony hatásait is, most egy finom desszertet készítünk belőle, hőkezelés nélkül, hogy ne veszítsen a tápanyagtartalmából.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/129/o_NoBakeOatmealAlmondButterBalls_thumb_20141015114431.jpgHozzávalók:

  • 2 alma
  • 100g csipkebogyó
  • 150g aprószemű zabpehely
  • 2 kanál eritrit vagy méz
  • mandula

Elkészítés:

  1. A csipkebogyót áztassuk be egy éjszakára egy minimális vízbe, majd másnap magozzuk ki, ha zavar a mag és vagy turmixoljuk le vagy vágjuk apróra.
  2. Az almát lereszeljük, hozzákeverjük a csipkebogyót, a zabpelyhet, édesítőt és a csipkebogyó beáztatott levéből annyit adagolunk, hozzá, hogy gyúrható massza legyen.
  3. Ízlés szerint adható hozzá fahéj, narancshéj is.
  4. Golyókat formálunk belőle és szeletelt mandulába forgatjuk.

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK