Ugrás a tartalomhoz
Életmód

A fogyókúra sikeréhez szükséges komponensek

 

Elhatározás
Ez az, amit nem kell magyarázni, hiszen minden január nagyjából így kezdődik, elhatározunk valamit, hogy most máshogyan fogjuk csinálni, illetve végigcsináljuk, de most tényleg, igazából, stb.


Tervezés
Na ez már masszívabb, ide már szükséges néhány részlet!


Étrend meghatározása és egy terv készítése a szükségletekhez, célhoz és szokásokhoz igazítva. Rendszerként való alkalmazás, a szükséges folyadék bevitellel, illetve a kiegészítők megfelelő használatával kombinálva. És persze az edzés, ami a formásodáshoz elengedhetetlen szintén tervet kell „szőnünk”…


A kiegészítőkről, amelyek a testsúlyunk kontrollálásában tudnak segíteni már írtunk, de hogy milyen kiegészítőkre van szükség ezek mellé – hogy biztosan elérjük a céljainkat –, erre ebben a cikkben szeretnénk betekintést engedni Nektek!


Étvágykontroll:

696

Fontos, hogy ne megszüntessük, hanem szabályozzuk az étvágyunkat, mert így a rendszeresség gyorsabban hozza az eredményeket és nem okozunk emésztőrendszeri vagy idegrendszeri problémákat, illetve minimalizáljuk a zsírraktárak visszaépülését, hiszen a testünk az energiát „csak” felhasználja és kevesebbet fog majd raktározni!

Ezek segítenek: króm, spirulina, rostok, fehérje


Anyagcsere és izomműködés támogatása:

181Természetesen nemcsak a fogyókúrázásnál vagy szálkásításnál, hanem mindig indokolt! Enzimtermelés, hormontermelés, immunitás támogatása.

Ezek segítenek: spirulina, multivitaminok (vitamin és ásványi anyag komplexek), magnézium, jód, fehérje, glutamin, tirozin, BCAA



Gyulladás és stresszcsökkentés:

148

Jellemző az is, hogy megvan a megfelelő étrend, edzünk is rendszeresen, de valahogy nem alakulunk, nem jönnek az eredmények, csalódottá és kevésbé kitartókká válunk. Ráadásul a szénhidrát bevitelének kontrollja befolyásolja a közérzetünket és enerválttá és kedvetlenekké is válhatunk!

Ezek segítenek: L-karnitin, spirulina, Omega-3, CLA, Ginkgo Biloba, lecitin, glutamin, BCAA, tesztoszteronoptimalizálók (férfiaknak, 30 év felett)


Kitartás:

Ez legalább annyira fontos, mint az elhatározás, sőt erre van szükség a végső cél eléréséhez, válasszunk kis célokat és a mérleget havonta maximum 2-szer hívjuk segítségül, de a tükör vagy a ruhásszekrény rég nem látott darabjai annál inkább tudnak segíteni az eredmény morzsák gyűjtésében!

 

Boldog, fitt, egészséges és formás testben és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!