Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Gyümölcsös hajdina desszert

2017-02-26 15:27:00

Hozzávalók: 5 dkg hajdina, 1 darab banán, 1 nagy alma apróra vágva, ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A hajdinát kb. háromszoros mennyiségű, enyhén sóval ízesített vízben megfőzzük. A banánt külön turmixoljuk, ehhez elég egy pohár hozzáadott víz is. A hajdinához keverjük a banánszószt és a darabolt alma nagy részét. Hőálló tálba tesszük, tetejére szórjuk a maradék almát, fahéjjal megszórjuk és néhány percre a sütőbe tesszük és átmelegítjük és melegen fogyaszthatjuk is.

Természetesen más gyümölcsök kombinációjával is elkészíthető, így lehet különböző íz variációkat készíteni.

Tipp: Akár egy tápláló reggeli is lehet a zabkása kiváltására, és ha szeretnénk a fehérjetartalmát növelni felvert tojásfehérje hab is kerülhet a tetejére vagy fehérjeturmixot sűrűbbre készítve öntetként tálaljuk a hajdinás kása mellé.

 

 

Silye Gabriella


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK