Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Almás-habos-zabos

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1420/o_almas_haboszabos_20130605114431.jpgEgy kisebb tepsi hozzávalói:

  • zabpehely / ledarálva
  • 2 db alma/ lereszelve
  • 1 kk fahéj
  • fél zacskó sütőpor
  • vaníliás fehérjepor / 2 adag – 1 dl vízzel elkeverve, hogy jó sűrű legyen
  • 3 tojás fehérje / habbá verve
  • édesítő
  • dió / darált

Elkészítés:

A zabpelyhet ledarálom, almát (hámozás után) lereszelem, összegyúrom és én hagytam egy órát pihenni, hogy megpuhuljon valamennyire a zabpehely. Hozzáadom a fahéjat, sütőport, kevés darált diót és a 2 adag vaníliás fehérjeport 1 dl vízzel elkeverve. A tojásfehérjét habbá verem egy kevés édesítővel, majd az 1/3-át a tésztába keverem (óvatosan). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütöm. Ezután kiveszem a sütit és a maradék habot rákenem a tetejére, majd leveszem a sütő hőfokát (120 fok körül) és vissza a sütőbe még 10-15 percre. Így a hab elvileg szárad, és ropogósabb lesz ( hát ez nekem nem jött össze )

Jó sütkérezést!

Kiss Orsi (Testcsere Program)