Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Diétás madártejszelet eperrel

Hozzávalók:

-8 tojásfehérje
-8 evőkanál eritrit
-8 evőkanál zabpehelyliszt
-1 csomag sütőpor

Krémhez:

-8 tojássárgája

-ízlés szerint folyékony édesítőszer
-4 evőkanál zabpehelyliszt
-4 dl tej
-18 dkg margarin

Tetejére:

-tejszín
-fehércsoki
-kakaó

Díszítés:
-pár szem eper

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1910/o_Prokai_Evelin_20160418111209.jpg

Elkészítés:

Tészta: A 8 tojásfehérjét a 8 evőkanál eritrittel kemény habbá verjük.Belekeverjük a 8 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és vajazott-lisztezett tepsibe sütjük.(180 fokon,10-15 percig)

Krém: A 8 tojássárgáját az édesítőszerrel és a 4 evőkanál liszttel elkeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a 4 dl tejet és simára keverjük.Lassú tűzön sűrűre főzzük és aztán kihűtjük. A margarint összekeverjük a kihűlt krémmel és rákenjük a piskótára.A tetejére kemény habbá vert tejszínt teszünk és megszórjuk kakaóval,végűl rászorunk fehércsokit. Végűl eperrel díszítjük.

Prokai Evelin