Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Egészséges mézeskalács

2016-11-26 10:56:00

Süss mézeskalácsot egészséges összetevőkből! Íme az isteni mézeskalács, tejsavófehérjével!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1999/o_mezes_20161126110000.jpgA hozzávalók:

  • 20dkg teljes kiőrlésű (búza)liszt
  • 10dkg kókuszliszt
  • 20dkg gingerbread Iso Whey Zero
  • 4 evőkanál méz (nekem ez hamisítatlan erdélyi havasiméz nyammii)
  • 2 tojás
  • 18dkg kókuszzsír
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fahéj és őrölt szegfűszeg ízlés szerint

Az elkészítés:

Valójában roppant egyszerű az egész; egy nagy tálba öntesz mindent, és jó alaposan összekevered. Érdemes a kókuszzsírt egy picit felmelegíteni, hogy könnyebben összetudd gyúrni a tésztát. Mivel a kókuszlisztnek van egy sajátos állaga, így lehet egy löttyintésnyi tejet is hozzáadni az egyveleghez. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát max. fél centi vastagra, és jöhet is a szaggatás a kedvenc karácsonyi formákkal (menet közben lehet kell egy kis lisztet adni a tésztához, ha túl ragacsos).

Mivel nem hagyományos tésztával dolgozunk, így könnyen megéghetnek a sütik. Az első turnus 180°-on nekem rommá égett, így a továbbiakban alacsonyabb hőfokon, 10-15 percig sütöttem őket. Folyamatosan figyelni kell, és akkor nem történik baj. Amint kész, várd meg míg kihűl, majd lehet enni, vagy a kávé mellé majszolni!

Mézeskalácsos kellemes ünnepeket, boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek!!! :)

 

Kővágó Heni


Mit javítanál ezen a cikken?




A tartalom lehetett volna...





Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

recept » egészséges » mézeskalács » karácsony »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Kiss Virág és Bán Vivi kardió tippjei