Ugrás a tartalomhoz
Életmód

5 érv a fehérje turmix mellett

657Előzd meg az izomvesztést!

Minden szervezetnek minden nap szüksége van fehérjére. Ez sportolók esetén fokozottan fennáll. A fehérje ellátja a szervezetedet a szükséges aminosavakkal, amelyek számos funkcióban szerepet játszanak. Ezekhez tartozik az izomszövetek regenerálása és új izomszövetek felépítése. Ha nem fogyasztasz elég fehérjét, akkor az izomépítő folyamat nem fog működni. Ha fogyni szeretnél, akkor a fehérje szükségleted fokozódik. Húsból és más szilárd ételekből ekkor nagyon nehéz fedezni a szükségles mennyiséget, ilyenkor pedig hasznos segítség a fehérje por.

Regenerálódj fehérjével!

Számos tanulmány bizonyította már be, hogy a fehérje szintézis, vagyis a fehérje beépülés az edzés előtt és után fogyasztott fehérje esetén a legjobb. Ilyenkor tehát gyorsan felszívódó tejsavó fehérjét érdemes fogyasztani. Az edzés előtt elfogyasztott fehérje megakadályozza, hogy az edzés során az izomzatod lebontása által felszabadult aminosavakból fedezd az energiaszükségletedet és felkészíti az izomzatodat az elkövetkező terhelésre, míg az edzés után fogyasztott fehérje feltölti az aminosav raktárakat és segíti a regeneráló folyamatokat.

Fehérje az erős csontokért

Sokunk nem fogyaszt elég kalciumot. Ha erős csontokat szeretnél és magas energiaszintet, akkor a kalcium bevitel elsődleges fontosságú.

A kalciumnak óriási szerepe van az izom-összehúzódásban is. Ha álladóan alacsony a kalcium szinted, akkor eséllyel nem éred el a célodat. Szerencsére a fehérje porok nagy része tartalmaz kalciumot.

Vegáknak is előnyös!

Ha vegetáriánus vagy, nagyon nehéz biztosítanod a megfelelő fehérje bevitelt. Zöldségekből, gyümölcsökből és magvakból ez nagyon nehéz. Érdemes ilyenkor elgondolkodni egy fehérje poron, számos olyan fehérje por forrás van, amelyeket a vegetáriánusok is fogyaszthatnak!

Ha nincs időd sütni-főzni

Az étrend megtervezése és kivitelezése sokszor nem könnyű feladat. Olykor-olykor nyugodtan helyettesíthetsz egy étkezést fehérje porral. Hasznos tápanyag, amivel kitolhatod az éhségérzetet és nagyon gyorsan el tudod készíteni, ha van nálad egy shaker!

Nem kérdés tehát, hogy a fehérjeturmix jó és szükséges, de nem árt tudni azt is, hogy » mikor igyunk fehérje turmixot?

BioTechUSA