Ugrás a tartalomhoz
Hírek

A siker titka: akaraterő, alázat, kitartás és tervezés

A BioTechUSA FOR HER lány választás nem egy hagyományos szépségverseny, nem is egy fitneszverseny, hanem egy olyan rendezvény, ahol olyan jó értelemben vett átlagos lányokat, nőket kerestünk, akik tudatosan élnek, igyekeznek egészségesen táplálkozni, sportolnak és olyan történetük van, ami mások számára is motivációt jelenthet. A versenyre több mint 150 nevezés érkezett, a 9 döntős lány két fordulóban – utcai ruházatban és bikiniben – mutatta meg magát a nagyközönségnek.

A Bikini day műsorvezetője és arca, Kiss Virág fitnesz világbajnok különdíját a 21 éves Kiss Anna vehette át. Ismerjétek meg őt közelebbről!

Számodra a színpad nem ismeretlen terep, hiszen te már túl vagy életed első fitneszversenyén, amire négy évig készültél. Hogy jött a versenyzés gondolata?

Mindig is vastagabb testalkat voltam, alapvetően ez vitt le a terembe. Napi szinten kezdtem el edzeni, edző nélkül, abszolút saját kútfőből, rengeteget olvastam, tájékozódtam a témában. Kezdetben csak a szokásos csajos motivációk lebegtek a szemem előtt, fogyás, nyári forma, de aztán kezdett elkapni a lendület. A fitnesz világából számomra Kiss Virág volt az első impulzus, rajta keresztül tetszett meg ez a közeg és a vékony, de izmos lányok. Ahogy egyre többet edzettem és alakultam, fokozatosan fogalmazódott meg bennem, hogy én is szeretnék versenyezni. Az első versenyem az idei Beach Body volt, ahol talent kategóriában 3. helyezett lettem, bikini open kategóriában pedig 4. A színpadon az első póznál azt éreztem, hogy ez az én világom, ezt szeretném csinálni! Az őszi szezonban további versenyeken fogok indulni. Az eredményeket illetően nincsenek konkrét elvárásaim magammal szemben, az elsődleges cél az, hogy úgy éljem meg ezeket a megmérettetéseket, hogy közben jól érezzem magam.

Április elején csatlakoztál a Kiss Virág – Lekli Teamhez. Milyen csapatban edzeni és milyen a közös munka Virággal és Lacival?

A versenyzői ambíciók miatt döntöttem úgy, hogy nem egyénileg edzem tovább, hanem csapatban, ahol profi segítséget és támogatást kapok. Alapos tájékozódás után esett a választásom a Kiss Virág – Lekli Teamre, és nagyon elégedett vagyok a döntésemmel. Egy nagyon erős és összetartó csapat jött össze, napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Laci a vezető edző, én konkrétan vele edzem, Virág pedig a mentorunk, illetve ő tanítja nekünk a pózolást.

Aki nem mozog otthonosan a testépítés világában, az nincs

tisztában azzal, hogy a versenyzői életforma mivel is jár pontosan. Mesélnél erről bővebben?

Heti 4-5 súlyzós edzésem van és 3-4 kardió edzés. Azonban ennél is fontosabb a táplálkozás, hiszen alakunkat nagyrészben, körülbelül 60-70%-ban az étkezésünk határozza meg. A diétát off szezonban is célszerű tartani, hogy elkerüljük a nagy súlyingadozásokat, de akkor azért beleférnek kilengések, amik versenyidőszakban már egyáltalán nem. Nekem a forma elérésben az segített, hogy kitűztünk egy konkrét célt, a Beach Body-n való indulást, így gördülékenyen ment az amúgy nagyon szigorú diéta. A versenyfelkészülés utolsó szakaszában hihetetlenül jól jön az edzői segítség, hogy Laci húzzon, hiszen olyankor az alacsony szénhidrátbevitel miatt már nagyon fogytán van az ember energiája. A diétát kiegészítendő nagy szükség van a táplálékkiegészítőkre is. Az első ilyen termék, amit életemben először megvettem, egy BioTechUSA fehérje volt. Korábban itt is saját kútfőből tájékozódtam, most már Virág és Laci ebben is segítenek. A fehérje mellett glutamint, BCAA-t, vitaminokat és l-karnitin készítményt használok. Az aktuális nagy kedvencem a pisztácia ízű Iso Whey Zero fehérjepor, isteniek a BCAA Zero friss ízei, és óriási mázli, hogy létezik a Zero Bar fehérjeszelet, amit büntetlenül ehetek, ha valami édesre vágyom, még versenydiétában is.

Ez időben és energiában rengeteg elfoglaltságot jelent. Hogyan tudod mindezt összeegyeztetni a tanulással és a magánélettel?

Nekem az edzés, illetve ez az életforma akkora szerelem, ami mindent felülír, de persze akaraterő, alázat, kitartás kell hozzá és rengeteg tervezést igényel. Nagyon igaz, hogy arra van időnk, amire szeretnénk, hogy legyen. Szeretem előre megtervezni az egész hetemet, a nyaralásra is vittem magammal az előre kiadagolt húst. A vizsgaidőszakban azért – a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulok közigazgatásszervezés szakon – a tanulás van a fókuszban.

Már tavaly is kacérkodtál a versenyünkkel, idén el is indultál. Mit szerettél volna ezzel üzenni?

Tavaly még nem éreztem olyannak a formát, hogy benevezzek egy ilyen versenyre. Szerettem volna úgy jönni ide, hogy már van valami teljesítmény mögöttem. A részvétellel az volt a célom, hogy példát mutassak, nemcsak a saját korosztályomnak, hanem akár az idősebbeknek is, hogy iskola vagy munka mellett is lehet egészséges, fitt, edzésekben gazdag, kiegyensúlyozott és sikeres életet élni. Ezt képviselem a közösségi médiában, de szerettem volna a valóságban is megmutatni és elmondani.