Mellizom edzés nőknek

Mellizom edzés nőknek

Nőknek nem szükséges hosszú, hardcore mell edzésnapot tartani. A feszes, tónusos izomtömeg elérése épp elég, különben a mellkas érdekes formát mutathat, ami alapvetően nem célunk. Fontos elmondanunk, hogy a mellizom edzés nőknél nincs hatással magára a mellszövetre, legfeljebb kicsit kiemelheti azt, de a formája és teltsége nem fog változni. Így bátran vágj bele mellizmaid edzésébe, nem kell tartanod tőle, hogy elveszíted nőiességedet.

Mellizom edzés nőknek

 1. 4x15 Nyomás döntött padon kézisúlyzóval

  Hogyan?

  Feküdj a döntött padra, tartsd a súlyzókat mellvonalban, nyújtott könyökkel, akár össze is érhetnek a súlyzók. Engedd a súlyzókat a könyök hajlításával amíg csak le tudod engedni. Innen pedig emeld vissza kiinduló helyzetben.

  Melyik izomra?

  A mellizom felső részére hat elsősorban. Nagy előnye a súlyzóknak a rúddal szemben, hogy mélyebbre tudod engedni és a felső ponton is rá tudsz feszíteni a mellizomra a súlyzók összezárásával!

 2. 3x12 Áthúzás

  Hogyan?

  Vedd kezedbe a súlyzót a képen látható módon, tehát a súlyzó tárcsáját támaszd meg a kezeddel. Feküdj a padra úgy hogy a lapockádat támaszd alá, a fejet ne, és a csípődet engedd minél mélyebbre! Tartsd a súlyzót enyhén hajlított könyökkel magad előtt, majd engedd hátra nagyjából a fejed magasságáig úgy, hogy a csípőd lent marad minél mélyebben. Innen emeld vissza a súlyzót a kiinduló helyzetbe!

  Melyik izomra?

  A mellizomra hatékony gyakorlat, főleg az alsó rostokat dolgoztatod meg, de besegít a széles hátizom is!

 3. 4x15 csigás nyomás vízszintesen (a csigára szerelj egykezes fogantyúkat és vállmagasságban, magad előtt közelítsd a karokat)
 4. 4x12 Tárogatás ferde padon

  Hogyan?

  Állítsd be a pad támlájának szögét megfelelően, majd fogd a kezedbe a súlyzókat, feküdj hanyatt a padon. Tartsd a karodat enyhén hajltott könyökkel magad előtt. Ebből a kiinduló helyzetből engedd a karokat két oldalra úgy, hogy a karok végig a váll vonalában maradjanak. Itt, a végponton a legnagyobb a terhelés. Innen emeld vissza a súlyzót kiinduló helyzetbe.

  Melyik izomra?

  A mellizom felső részének edzésére gyakran alkalmazott gyakorlat. Nagyon jól nyújtja a mellizmot.

Jó edzést!

Letöltöm a cikket

EDZÉS GYAKORLATOK

Edzés gyakorlatok

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Szexi lányaink, Réka, Virág és Ági a FIBO-n