
Egészséges mézeskalács
A hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű (búza)liszt
- 10 dkg kókuszliszt
- 20 dkg gingerbread Iso Whey Zero
- 4 evőkanál méz (nekem ez hamisítatlan erdélyi havasiméz nyammii)
- 2 tojás
- 18 dkg kókuszzsír
- 1 kiskanál sütőpor
- fahéj és őrölt szegfűszeg ízlés szerint
Az elkészítés:
Valójában roppant egyszerű az egész; egy nagy tálba öntesz mindent, és jó alaposan összekevered. Érdemes a kókuszzsírt egy picit felmelegíteni, hogy könnyebben összetudd gyúrni a tésztát. Mivel a kókuszlisztnek van egy sajátos állaga, így lehet egy löttyintésnyi tejet is hozzáadni az egyveleghez. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát max. fél centi vastagra, és jöhet is a szaggatás a kedvenc karácsonyi formákkal (menet közben lehet kell egy kis lisztet adni a tésztához, ha túl ragacsos).
Mivel nem hagyományos tésztával dolgozunk, így könnyen megéghetnek a sütik. Az első turnus 180°-on nekem rommá égett, így a továbbiakban alacsonyabb hőfokon, 10-15 percig sütöttem őket. Folyamatosan figyelni kell, és akkor nem történik baj. Amint kész, várd meg míg kihűl, majd lehet enni, vagy a kávé mellé majszolni!
Mézeskalácsos kellemes ünnepeket, boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek!!! 🙂
Kővágó Heni