Eurycoma longifolia

A maláj ginzeng

A maláj ginzeng, másnéven az Eurycoma longifolia, vagy Tongkat Ali, egy Dél-Ázsiában őshonos gyógynövény. A hagyományos gyógyászatban a jó közérzet, jobb egészség, erő és libidó elérésére, valamint az állóképességre gyakorolt pozitív hatása miatt évszázadokig használták e növény is afrodiziákumnak számít.

A maláj ginzeng egy keserű gyógynövény, melyet az Eucoryma bokorból vonnak ki, a kivonat a növény gyökeréből készül. Hatásosságát kutatások bizonyítják, s a szexuális működésre és az állóképességre gyakorolt pozitív hatását egyaránt alátámasztják. A kutatók jelenleg a gyógynövény kivonat férfiak testösszetételére és izomerejére gyakorolt hatását tanulmányozzák még intenzívebben.

Az Eurycoma longifolia növény gyökeréből készült drog eredményes az endogén tesztoszteron szint növelésében, ezen tulajdonsága miatt az aktív sporttevékenységet folytatók és testépítők körében igen népszerű.

Mire jó a maláj ginzeng?

Az Eurycoma longifolia izomerősítő és izomtónus fokozó hatású, mely csökkenti a fáradtságérzetet. Az endogén tesztoszteronszintet növeli, valamint csökkenti a metabolikusan inaktív, és kötött tesztoszteron mennyiségét a szervezetben. Ezt a hatását a luteinizáló hormon működésének szabályozásán keresztül éri el.

Alkalmazása idején javítja nemcsak a közérzetet és kedélyállapotot, de az ízületi funkciókat is, jobb regenerálódást biztosít a tréningek után, javítja a koncentrációs képességet, erősíti az immunrendszert, csökkenti a testzsírt, s nem utolsó sorban növeli a szexuális étvágyat.

Minden valószínűség szerint a gyökerekben található vegyületek közül a tesztoszteronszint emelkedésének közvetítéséért az eurycomalacton, az eurycmanone, valamint eurycomanol vegyületek a felelősek a malayziai kutatások szerint.

Az Eurycoma longifolia szedése előnyös lehet anabolikus szteroidok használatát követően is, mivel elősegítheti az endogén tesztoszteron termelés helyreállítását. Ez pedig segít megóvni a sportolót attól, hogy a szteroidok használata után összeomoljon a hormonháztartása.

A maláj ginzeng immunerösítő tulajdonsága mellett rákmegelőző tulajdonságokkal is rendelkezik. Potenciális antioxidáns.

Ma egyre inkább a szexuális ajzószerek egy természetes, finom és hatékony alternatívája. A kutatások azt mutatják, hogy az Eurycoma longifolia különböző növényi kémiai anyagokat tartalmaz, melyek a női szexuális működéshez szükséges egészséges hormonszintet biztosítják. Egészséges szexuális szerveket és mentális éberséget is biztosít.

Fiziológiailag nincs rá szüksége szervezetünknek, így nincsenek hiánytünetei sem. A maláj ginzeng szedése hatékony lehet azok számára, akik javítani szeretnék szexuális életüket, életminőségüket, továbbá azon sportolók számára, akik növelni szeretnék erejüket, izomtömegüket és teljesítményüket valamint idősebb embereknek és azoknak, akiknek valamilyen okból lecsökkent az endogén tesztoszteron termelésük.

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK