Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Fitten és zölden: 5 dolog, amire felhasználhatod kiürült fehérjés dobozaidat!

Fitten és zölden: 5 dolog, amire felhasználhatod kiürült fehérjés dobozaidat!

Az elmúlt időszakban az egyik legfontosabb küldetésünk, – azontúl, hogy segítsünk neked, a lehető legtöbbet kihozni az edzéseidből és önmagadból – hogy felelősségteljes vállalkozásként mi is fontos lépéseket tegyünk meg a bolygónk jövőjével kapcsolatban!

2019-ben emiatt indítottuk útjára Less Plastic More Care! kampányunkat, amivel az volt a célunk, hogy a szektorunkban – az elsők között – fenntarthatóbb csomagolású termékeket biztosítsunk vásárlóink számára.

Ezzel a tudatos táplálkozáson túl, már a tudatos vásárlásra is alternatívát nyújtunk!

Ezzel a tudatos táplálkozáson túl, már a tudatos vásárlásra is alternatívát nyújtunk!

Legnépszerűbb termékeink (Iso Whey Zero, Vegan Protein) csomagolását ebben a szellemiségben alkottuk újra, melyek így 87%-kal kevesebb műanyag felhasználásával készülnek, a 2270 grammos műanyag flakonhoz képest.

Cikkünkben hoztunk neked 5 kreatív ötletet, hogy miként lehelhetsz új életet kiürült műanyag dobozaidba, ahelyett, hogy kidobnád őket.

1. Szárazáru / állateledel tároló doboz

Azok számára, akik komolyan veszik a fitt életmódot vagy éppen évek óta az életük szerves részét képezi a testépítés nem újkeletű, hogy bizonyos ételeket, termékeket nagy kiszerelésben vásárolnak pl.: rizst, lencsét, zabot vagy akár különféle magvakat. Ezzel nem csak pénzt, de időt is spórolhatunk magunkank – így aztán még többet lehetünk a teremben.

Az elkészítéséhez kövesd ezeket az egyszerű lépéseket:

 1. Távolítsd el a címkét, a maradék ragasztót pedig alkohol és egy rongy segítségével töröld le a dobozról!

 2. Alaposan öblítsd el a fehérjés dobozodat és a benne található mérőkanalat, majd hagyd száradni!

 3. Használj vízálló filctollat vagy címkézd fel a bödönöket annak megfelelően, hogy milyen finomság található bennük!

 4. Miután ez megvolt a címkéknek megfelelően töltsd tele a dobozokat mindenféle finomsággal és helyezd a tetejére a mérőkanalat.

 5. Ha van a közeledben csomagolásmentes bolt, ahol nem szükséges az ott vásárolt tároló edény használata, akkor kérd abba a szárazárut, ha pedig a zacskós verziót veszed a hipermarketekben, akkor gyűjtsd szelektíven a csomagolást!

SZÁRAZÁRU / ÁLLATELEDEL TÁROLÓ DOBOZ

2. Játéktároló doboz

Szülőként jól tudjuk, hogy egy összetört szív sem fáj annyira, mint az, amikor mezítláb rálépünk egy legóra. Ezt elkerülendő fehérjés dobozainkat a gyerekekkel közösen olyan tárolókká alakíthatjátok, amikbe ők is szívesen dobják majd bele a játékaikat, ha ráuntak a mókára.

Az elkészítéséhez kövesd ezeket az egyszerű lépéseket:

 1. Távolítsd el a címkét, a maradék ragasztót pedig alkohol és egy rongy segítségével töröld le a dobozról!

 2. Alaposan öblítsd el a fehérjés dobozodat, majd hagyd száradni!

 3. Készítsd elő a díszítéshez szánt kiegészítőket!

 4. Miután minden éles eszközt visszatettél a helyére, ültesd magad mellé a gyerekeket és indulhat is a móka!

 5. Használjatok  festéket, matricákat vagy akár csillámport egy egyedi tároló, a kreativitásotoknak csak a képzeletetek szabhat határt!

Játéktároló doboz

3. Zacskó adagoló

A magyar szem számára egyáltalán nem idegen annak a nejlonzsacskónak a látványa a konyhában, amiben aztán további nejlonzacskókat gyűjtünk. Ha jobban belegondolunk nem annyira ördögtől való dolog ez, hiszen, ha már véletlenül abba a hibába estünk, hogy jó pár reklámtáskával tértünk haza a hétvégi bevásárlásról, akkor próbáljuk meg azokat annyiszor újrahasználni, amennyiszer csak lehet!

Kiürült fehérjés dobozod átdekorálásával szerencsére ebben az esetben is áldozhatsz a rendszerezés oltárán.

Az elkészítéshez kövesd ezeket az egyszerű lépéseket:

 1. Alaposan öblítsd el a fehérjés dobozodat, majd hagyd száradni!

 2. Keress egy vonalzót és jelöld meg a kupak közepét a tetején!

 3. A közepéből kiindulva rajzolj egy 2-3 cm sugarú kört és vágd ki! Ezután érdemes ellenőriznünk, hogy kényelmesen ki tudjuk e húzni innen a zacskókat!

 4. Nincs más hátra, hajtogassuk össze az otthon található szatyrokat és készen is vagyunk!

Megjegyzés: Ugyanezeket a lépéseket követve egy mini konyhai szemetest is készíthetsz a dobozból, amivel mindig lesz helye a főzés közben keletkezett komposztálnivalónak! Csak vedd le a tetőt, helyezz bele egy szemeteszsákot úgy, hogy a szélei túllógjanak, tekerd vissza a doboz tetejét és már kész is vagy!

Főzés közben könnyedén beledobhatod az organikus hulladékot. Ha megtelt, és lehetőséged van rá, akkor csak vidd le a tartalmát a kültéri komposztalóhoz!

4. Szuperminimalista műanyag virágcserép

A következőkben egy egyszerű és trendi ötletet mutatunk be, amivel nemcsak a fehérjés doboz élettartamát hosszabbíthatod meg, de akár kedvenc fűszernövényeidet is megtermelheted otthon saját magadnak! Ha azon szerencsések közé tartozol, akinek van erkélye, akkor egy teljes konyhakertet ültethetsz kiürült dobozokba, sőt a kisebb vitaminos tárolókat, akár palántázásra is használhatod.

Az elkészítéséhez kövesd ezeket az egyszerű lépéseket:

 1. Távolítsd el a címkét, a maradék ragasztót pedig alkohol és egy rongy segítségével töröld le a dobozról!

 2. Alaposan öblítsd el a fehérjés dobozodat és a benne található mérőkanalat, majd hagyd száradni!

 3. Az aljára készíts pár lyukat a pangó víz elvezetése végett!

 4. Igyekezz egyenletesen levágni a doboz tetejét, hogy cserépszerű formát kölcsönözz neki!

 5. Töltsd meg virágfölddel!

 6. Ültesd át a növényedet vagy vess el benne magokat!

Szuperminimalista műanyag virágcserép

5. Malacpersely

Gondolkodtál már rajta, hogy mennyivel lennél motiváltabb az edzéseiddel kapcsolatban, ha valami jutalmat kapnál értük cserébe? Amennyiben új vagy a fitnesz világában remek ösztönző erőt nyújthat, ha bizonyos célok elérése után a dicséret saját magadtól pénz formájában érkezik. Határozz meg különböző célokat (pl.: “Le tudok fogyni -2 kg-t egy hét alatt!”, “Ma többet fogok futni mint 3 km!”) rendelj melléjük különböző összegeket és, ha sikerült teljesíteni őket akkor már dobhatod is be a pénzt a legújabb malacperselyedbe, amit ráadásul az újrahasznosítás jegyében készítettél a kedvenc fehérjéd kiürült dobozából!

Az elkészítéséhez kövesd ezeket az egyszerű lépéseket:

 1. Távolítsd el a címkét, a maradék ragasztót pedig alkohol és egy rongy segítségével töröld le a dobozról!

 2. Ezt követően öblítsd el és várd meg, amíg megszárad.

 3. Olló segítségével vágj egy éremnyi lyukat a fehérjés doboz tetejére. Amennyiben nem csak a diéta, de a spórolás esetében is nehezen megy az önmegtartoztatás javasoljuk ragaszd le a csomagolás fedelét!

 4. Ha ezzel végeztél, már kedvedre dekorálhatod malacperselyed. Fesd rózsaszínre, készíts hozzá füleket és malacfarkat kartonból, amiket ráragaszthatsz!

Malacpersely

6. EXTRA TIPP! Töltsd újra fehérjével!

Mivel mindenképp arra szeretnénk bátorítani, hogy töltsd újra a korábban vásárolt műanyag dobozodat, készítettünk egy termékcsomagot, amiben az 1 db 2270g-os klasszikus csomagolású Iso Whey Zero mellé 2 környezetbarátabb csomagolású 1816g-os fehérjét vásárolhatsz különböző ízekben! Az 1816 grammos, zacskós kiszerelés csomagolása 87%-kal kevesebb műanyag felhasználásával készült a 2270 grammos flakonhoz képest.

Első ránézésre ez kislépésnek tűnhet, de az elmúlt évek vásárlási adatai alapján, ha minden fogyasztónk az 1816 grammos zacskó vásárlása mellett döntene, akkor az éves szinten 111 tonnával kevesebb műanyag felhasználását jelentené. Ez még számunkra is csak a kezdet, hiszen folyamatosan dolgozunk azon, hogy termékcsomagolásaink idővel mind környezetbarátabb köntösbe öltözzenek, emellett üzleteink többségében a vásárlások mellé már papírtáskát adunk a műanyag helyett.

Csatlakozz hozzánk te is, és tegyük együtt környezettudatosabbá a fitnesz világát! Kevesebb műanyag felhasználásával készült termékeinket itt találod.