Ugrás a tartalomhoz
Receptek

Karfiolkrémleves recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg karfiol
  • 2 dl csirkehúsleves vagy zöldségleves (kockából)
  • 0,5 tk. kókuszolaj
  • 0,5 dl rizstejszín
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió
  • bazsalikom

Elkészítés:

A megtisztított, rózsáira bontott karfiolt néhány percig a kókuszolajon pároljuk, majd felöntjük a levessel, és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, összerottyantjuk. Botmixerrel pürésítjük és fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Ha kész bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Tipp: isteni finom sült csirkemellkockákkal is, így a fehérjetartalma is magasabb.