Faldum Gábor

Faldum Gábor

TRIATLON VERSENYZŐ

Már kisgyermekként beágyazódott életembe a sportos- és egészséges életmód, amelyben szüleim voltak elöljárók. ‘Aktív’ az a jelző, mellyel leírhatnám leginkább gyermekéveimet, amelyet rendszerint családom társaságában töltöttem.
Harmadik gyermekként 1988. június 24-én láttam meg a napvilágot Baja városában. A nagycsalád gondolatát tovább mélyítette az a tény, hogy két nővérem mellé kaptam még két szerethető kishugit. Így öten már egy komplett kosárlabdacsapatot is alkothattunk volna akár, de a technikás labdajátékot meghagytuk a hozzá jobban értőknek.
Óvodásként elsajátítottam szüleim mintájára az úszás és bírkózás alap technikáit és kamatoztam is ezekből a későbbiek folyamán. A triatlonnal 8 éves koromba kerültem először kapcsolatba, miután nővéreim hatására lementem egy bajai edzésre. A kellemes atmoszféra ami fogadott edzéseken tett engem a sportág rabjává. A keményen végzett terhelések mellé a jó hangulaton túl siker is társult. Tehetségem korán kibontakozott hiszen alig két évnyi felkészülést követően korosztályos magyar bajnok lettem triatlonban, illetve ennek rokon sportágában, duatlonban egyaránt.
A felnőtt futamban 2010-ben mutatkoztam meg először és váltam magyar bajnokká. Első nemzetközi sikerem Magyarországhoz fűződik, csakúgy mint a világ leggyorsabb emberének, Usain Boltnak is, aki 2001-ben Debrecen városában indult első nemzetközi versenyén és lett junior világbajnok; engem a budapesti triatlon világbajnoki döntőn ünnepelhettek, mint legjobb magyar versenyzőt. További nemzetközi sikereim közé sorolnám a 2011-ben elért 4-dik helyezésem a latin-amerikai kontinens viadalon. 2013-ban, a londoni olimpiát követő évben, kilépve a konfortzónámból elindultam az országos terepfutó versenyen, ahol 3-dik helyezést begyűjtve kijutottam az Európa bajnokságra. 2014-ben először állhattam dobogóra a Tiszaújvárosban megrendezett triatlon világkupán ahol bronzérem lógott a nyakamba. Ugyanebben az évben 5-dik helyezést értem el az ausztrál triatlon kontinens bajnokságon. Idei legjobb eredményeimet ismét a tiszaújvárosi triatlon világkupán egy 2-dik, illetve a mexikóban megrendezett cozumeli triatlon világkupán egy 3-dik helyezéssel értem el.
Jelenleg előkelő pozícióban állok, hogy valóra váltsam legnagyobb álmomat és kijussak a riói olimpiára.  Felkészülésem döntően itthon, szülővárosomban történik, amely lehetőséget biztosít a fizikai felkészülés melletti pszichés kikapcsolódásra is.