Hankó Dávid

Hankó Dávid

HOSSZÚTÁVÚ TRIATLONISTA

Magasság: 176 cm

Testsúly: 72kg

Heti edzés: 30-35 óra

Sportolói Facebook profilom: www.facebook.com/HankoDavidTriathlete

1991.11.10.-én Miskolcon születtem.

2000-ben (10 évesen) a TVK-Mali triatlon klubnál kezdtem el ismerkedni ezzel a sportággal,ami mostanra teljes mértékben az életem része lett.

Mai napig nevelőegyesületem színeiben versenyzek.

Jelentősebb eredményeim Ifjusági és Junior korosztálytól. Korosztályosan többszörös Magyar Bajnoki cím és Budapest, ITU Aquathlon World Championships 9. helyezés. 2007-2010 között a Héraklész utánpótlás válogatott tag voltam.

U23-as korosztályban Magyar Bajnoki címet tudhatok magaménak. Az U23-as éveim végéhez közeledve váltottam távot, ami nagyban befolyásolta pályafutásom eredményességét. 2011-2014 között a U23-as válogatott tagja voltam.

Az edzőm Lehmann Tibor  javaslatára 2013-ban indultam először hosszútávú triatlon versenyen, ezt követő évben 2014-ben a Magyar Bajnoki címet szereztem felnőttek között, és a Budapesti 70.3-as Ironman Világkupán 6. helyezést értem el. 2015-ben két helyel javítottam az előző évhez képest így a 4. helyen végeztem. 2015-től a Felnőtt Hosszútávú válogatott tagja vagyok.

Középtávon a legjobb időm 3:54 perc.

Idén már tervezem, hogy a ITU középtávú erurópabajnokságán a legjobbakkal mérem össze erőmet, de itthon is fogok versenyezni. A hazai versenyek közül  Budapest Ironman 70.3 verseny  és a Balatonman Triatlon szerepel a naptáramban.

Hosszútávú célom, hogy pár éven belül a Hawaii Ironmanen a pro kategóriában a világ legjobbjaival versenyezhessek a dobogó valamelyik fokáért!

Jelenleg ezeket a BioTechUSA termékeket használom a felkészülésem és versenyeim alatt:

-          Izo Whey Zero

-          CarboX

-          Multi Hypotonic drink

-          BCAA 3D

-          Recovery gel

-          Energy gel / Pro Energy gel

-          EnergyShot/MagneShot

-          One A Day