Sors Tamás

Sors Tamás

PARALIMPIAI BAJNOK ÚSZÓ

1991.12.21.-én születtem. Hét évesen kezdtem el úszni. 8 éves korom óta már versenyszerűen úszom Pécsett az ANK Úszóklubban. Edzőim: Dr.Petrov Anatolij és Jancsik Árpád.

Eddigi legjobb eredményeim a 2008-as Pekingi Paralimpia I.hely 100 m pillangón és kettő III.hely 100m és 400m gyorson. A2012-es Londoni Paralimpián újra aranyérmet szereztem 100m pillangó számban, 400m gyorson ezüstöt, 100m gyorson pedig bronzérmet sikerült elhoznom. Mellette kétszeres világbajnok vagyok 100 méter pillangóúszásban. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karán vagyok hallgató.

Az úszás teljesen véletlen jött az életembe. Édasanyám mindenképp szerette volna, hogy sportoljak és mindenfélét kipróbáltam. Talán a közösség miatt tetszett meg ez a legjobban. Nagyon jó csapattal ismerkedtem meg és a legközelebbi barátaim mind az úszókörből maradtak meg a mai napig. Nem mindegy, hogy milyen csapattal végzed a kemény munkát, hiszen egy úszónak heti 10-11 edzése van. Ha nincsen jó csapat, nem lehet jól dolgozni se. Szerencsére nekem jó csapatom volt és van is.