Tápai Szabina

Tápai Szabina

EHF-KUPAGYŐZTES KÉZILABDÁZÓ

Kucsera-Tápai Szabina vagyok.
1986. január 30-án születtem Kiskunhalason.

9 évesen, 1995-ben kezdtem el kézilabdázni, nem volt nehéz eldönteni, hiszen édesanyám is ezt a sportot űzte:-)) A helyi általános iskola sporttagozatán ismerkedtem meg a kézilabdával. A Kiskunhalas volt az elsõ profi csapatom. 2001-ben már a Kiskunhalas NB1/B-s felnõtt csapatában játszottam, ahol a csapattal az NB1/B Keleti csoportban bronzérmet szereztünk, az idényben 21 mérkõzésen 82 gólig jutottam.

Innen kerültem 2002-ben a Cornexihez, ahol nagyon fontos öt évet töltöttem. Megnyertük az EHF kupát 2005-ben, valamint a bajnokságban 4-ek lettünk. 2003 nyarán az ifiválogatott tagja voltam, ahol EB bronzot sikerült kiharcolni, és nagy büszkeségemre beválasztottak az All Star csapatba is.2005-ben a junior válogatottal VB 4.-ek lettünk. 2006-ban a Fõiskolás VB-n ezüstérmet szereztünk, ahol csak a házigazda Lengyelország volt jobb nálunk.

2007-ben a székesfehérvári Fehérép-Alcoa játékosa voltam, itt fogalmazódott meg bennem, hogy jót tenne nekem a légióskodás, így 2008-ban Dán Randers HK csapatához igazoltam, ahonnan egy év múlva távoztam: a gazdasági válság okozta nehéz helyzetnek köszönhetően a Randers már nem tudta vállalni, amiben megállapodtunk, kevesebb játéklehetőséget kaptam volna a jövőben, így inkább a távozásom mellett döntöttünk. Viszont mindenképpen külföldön szerettem volna maradni, ezért szóba sem jött, hogy hazajövök, vagy Dániában másik csapathoz szerződöm. Franciaország mellett döntöttem az Arvor 29 Bays de Brest csapatát válaszottam, ahol szintén egy évet maradtam.

Ezután valami megváltozott bennem, úgy éreztem elég volt ez a két év egyedüllét. Bár rengeteget tanultam a skandináv kézilabdáról, és a francia bajnokságban is teljesen más stílusban játszottunk, eljutottam arra a pontra, hogy a család és a szerelmem nagyon hiányzik, és velük szeretnék lenni. Azt gondolom, mind az életben, mind a kézilabdában előre vitt az elmúlt két év.

Az előző szezonban a Vasas másodosztályú csapatában játszottam, amelyhez másfél év kihagyás után - a kisfiam születése miatt - csatlakoztam, a következő idényt viszont már a Fehérvár KC színeiben kezdem meg.

Férjem Kucsera Gábor világ- és Euróba-bajnok kajakos, 2013. október 24-én megszületett a fiunk, Bence akivel teljessé vált a családunk, és nagyon boldogok vagyunk.