Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Fügés-áfonyás szaloncukor házilag

2016-12-17 15:30:00

A Karácsony elengedhetetlen része a szaloncukor, most egy igazán különleges, egészséges szaloncukor receptet osztok meg veletek, ami akár igazán jó ajándék barátoknak is, ha házilag készült ajándékkal szeretnénk meglepni.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/294/o_szaloncukor_20161217153745.jpg

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált füge
  • 30g aszalt áfonya
  • ízlés szerint kandírozott narancshéj
  • 5 evőkanál natúr alma vagy áfonya lé
  • 1 evőkanál méz
  • darált dió vagy mandula
  • csipetnyi fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:

A darált aszalt gyümölcsökhöz hozzáadjuk a gyümölcslevet, a mézet, fahéjat, szekfűszeget és annyi darált mandulát,diót hogy kemény, formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából hosszúkás szaloncukor szerű formákat gyúrunk, vagy golyókat is formálhatunk. Az adag kb. 30 db szaloncukorhoz elegendő. Színes papírba csomagolva karácsonyfára is felakasztható vagy egy tálkában is gusztusosan néznek ki.

Extra tipp: Ha valaki szeretné egy kis rummal még különlegesebbé tehető az ízvilág és étcsokiból mázt is készíthetünk rá.

Jó készülődést!

 

Silye Gabriella

Sporttáplálkozási szakértő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

Silye Gabriella TERMÉK TIPPJEI

FACEBOOK