Ti írtátok. Válogatás a szakértőhöz írt leveleitekből.

2017-02-10 14:11:00

Iso Whey Zero - 500 g „Felsőtestre hogyan tudnék lefogyni, milyen táplálék-kiegészítőt szedjek?”

A helyesen összeállított edzéstípus, gyakorlatsorok és intenzitás mellett a kiegyensúlyozott és változatos étrend együtt a kulcsa a hatékony átalakulásnak. Ehhez jelenthet minőségi segítséget a táplálék-kiegészítők használata. A szervezet bonyolult mechanizmus, komplex rendszerként kell kezelnünk mindenben. Izoláltan, egy bizonyos területről fogyni nem igazán lehet. Szerintem az „optikai tuninghoz”, egészséges és harmonikus test(képhez) hozzá tartozik, hogy minden mindenhez képest alakul, javul. Röviden, bármelyik alacsony szénhidráttartalmú, helyes dózisban és időben alkalmazott BioTechUSA fehérje segíthet a célod elérésben.

 

„Futás mellé milyen fehérjét javasolsz?”Zero Bar - 50 g

Ha gyorsan hasznosuló, nagy tisztaságú fehérjét szeretnél, az Iso Whey Zero lehet nálad is a
befutó. A futás után gyakran fellépő gyomorérzékenységet is nagy eséllyel csökkentheti, hiszen laktóz, glutén és hozzáadott cukortól is mentes. Nálam bevált (természetesen vanília vagy sütikrém ízben) és sok pozitív visszajelzést kapok más sportágakat űzőktől is. Ha a por alak macerás, akkor a zsebre vágható Zero Bar a megoldás.

 

MultiSalt - 60 kapszula„Néhány ultra távokat futó, aminosav tablettákat is vesz be a sótabletta mellett futás közben (valaki meg persze semelyiket), nem tudom, mi a véleményed?”

Az ultrafutással kapcsolatban rendelkezésre álló tudományos vizsgálatok sajnos elég szegényesek. Ha abból indulunk ki, hogy nagyon hosszú ideig, kevés pihenővel, csak egyfajta mozgást végez a sportoló úgy, hogy folyamatosan nagy rezgések (talajfogás) érik a munka nagyját végző izomcsoportokat, akkor már bizony már sportolás közben neki kell kezdeni az Aminosavak visszapótlását. A terep fajtájától, futóstílustól és testsúlytól függően, de 2,5-3 óra intenzív futás után már kimutatható a szöveti szétesés, lebomlás, pláne akkor, ha egy UltraBalatonról van szó. Ahhoz, hogy ezt a katabolikus állapotot csökkentsük a minőségi szénhidrát mellett az izmok építőkövének számító aminosavakat is célszerű pótolni a hosszútávú sportolás közben.

 

„Már másfél éve futok, viszont nagyon recsegnek-ropognak az ízületeim, a hátam olykor beleszakad a fájdalomba. Mely táplálék-kiegészítőket javasolná akár napi rendszerességgel szedve, hogy megszűnjenek ezek a fájdalmak?”

Arthro Guard Liquid - 500mlElőször fontos lenne tudni, hogy "mi van belül"! Ha az ízületek felszínén deformitás vagy strukturális probléma van, azt pontosan fel kell térképezni. Ha ezek nem állnak fent, akkor javasolnám a régimódi, de még mindig alapnak számító funkcionális gimnasztikát. Elsődlegesen a törzs és ízületi mobilitását és stabilitását célzó nyújtó- erősítő hatású szabadgyakorlatokat ajánlom. Ha eszközhasználaton gondolkodsz, akkor pl.: TRX-et, Bosu-t, gumiszalagot, Catslide-ot használd bátran.

A kiegészítő sportok (elsősorban úszás) mellett az ízületvédésre kifejlesztett Arthro Guard Liquid formulája hatékonyan tud segíteni. Csak tartsd be a használati utasítást, nyújts, melegíts be rendesen és akkor nagy esély van a javulásra.

 

Fontos megemlítenem, hogy a cikkeimben és a legutóbbi videó interjúmban, a termékekkel és felhasználásukkal kapcsolatos információk csak ajánlások, NEM előírások. A saját több éves, valamint a Ti általatok eddig megosztott több száz értékes vélemény figyelembe vételével készült! Minden ember más és más, ezért csak támpontot szeretnék adni azoknak, akik valamilyen formában és iránymutatással szeretnék elkezdeni használni a termékeket.

 

Továbbra is várjuk kérdéseiteket, tapasztalataitokat, ötleteiteket, hogy még pontosabban és hatékonyabban tudjuk segíteni benneteket céljaitok elérésében.

 

 

Janota Zoltán
BioTechUSA állóképességi szakértő
triatlonedző
13x Ironman

KÉRDEZD ZOLTÁNT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK