A kockás has titkai

2014-06-17 16:29:00

Hogyan lehet kockás hasad? Sziasztok!

Úgy gondoltam, hogy szinte mindenkit foglalkoztat a kockás, illetve lapos has elérésének titka-módja. Végül úgy döntöttem, hogy néhány cikkem témája ez lesz. Vázolom nektek, mit-hogyan és miért kell tennünk ahhoz, hogy álmaink hasa villanjon meg a lekerülő pólónk alól a strandokon.

A helyi zsírégetés mítosza

Gondolom mindannyian próbáltátok már felülésekkel, lábemelésekkel és különböző csoda módszerekkel eltűntetni a hasizmok fölött elhelyezkedő kis zsírpárnácskákat. Ha jól sejtem, mindenki tapasztalt is változást, ezzel tovább görgetve a helyi zsírégetés mítoszát. Sajnos ez egy téveszme, aminek mégis van valami alapja... Ugye milyen ellentmondásos? Nem baj, tisztába tesszük a dolgokat

A változásoknak több oka is lehet

  • Az egyik az, hogy mindent tökéletesen csináltok. Tartjátok a diétát, kardióztok és az edzéseket is utolsó szuszig végzitek. Nyilván itt lesz/lenne a legszembetűnőbb a változás, de van még ezen kívül más ok és lehetőség is a változásra.
  • A másik az, hogy a has edzés hatására az izom feszesebb lesz, vagyis tónusba kerül. Ez annyit tesz, hogy az izomzatnak van egy alap befeszült állapota, ami hatására jobban óvja a belső szerveket és támasztja a gerincet. Ettől pedig azt hihetjük, hogy csökkent a testzsír-százalékunk, de ez közel sem biztos.. Az viszont, hogy változás történt, igen...
  • Végül pedig lehet valós is a zsírraktárak csökkenése a hasazás hatására. Egyszerű az oka, a folyamatos vérellátottság hatásra a hasizmot körbe ölelő és tápláló érhálózat fejlődik, a vérkeringés az adott területen javul, így a szabad zsírsavak szállíthatósága is könnyebbé válik.

Egy dolog azonban biztos. Ha nem fektetünk elég figyelmet azokra az utolsó felesleges kilókra, nem követünk egy megfelelő tervet, bármennyit is edzünk, nagyon komoly változások nem lesznek. Ehhez szeretnék a main kívül még egy kis segítséget nyújtani nektek a soron következő cikkeimben.

Figyeljetek majd és kérdezzetek, bármi is jusson eszetekbe, még akkor is ha elsőre butaságnak tűnik, semmilyen kérdés ne maradjon megválaszolatlan.

Addig is üdv nektek!

Schönekker László, Söni

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD LÁSZLÓT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK