Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Aszalt szilvás szaloncukor házilag

2014-12-11 09:41:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/148/o_SZALON2-1-of-1_20141211100851.jpgA Karácsony elengedhetetlen része a szaloncukor, most egy igazán különleges, egészséges szaloncukor receptet osztok meg Veletek, ami akár igazán jó ajándék barátoknak is, ha házilag készült ajándékkal szeretnénk meglepni.

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg darált aszalt szilva
  • 5 evőkanál natúr alma vagy meggy lé
  • 1 evőkanál méz
  • darált mandula
  • csipetnyi fahéj

 

Elkészítés:

A darált aszalt szilvához hozzáadjuk a gyümölcslevet, a mézet, fahéjat és annyi darált mandulát, hogy kemény, formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából hosszúkás szaloncukor szerű formákat gyúrunk, vagy golyókat is formálhatunk. Az adag kb. 30 db szaloncukorhoz elegendő. Színes papírba csomagolva karácsonyfára is felakasztható vagy egy tálkában is gusztusosan néznek ki.

Extra tipp: Ha valaki szeretné, egy kis rummal még különlegesebbé tehető az ízvilág.

Jó készülődést!

 

Silye Gabriella

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/148/o_vasarlasiutalvany_fb_504x504_20141211100900.jpg

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZD GABRIELLÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK