Brutál Futás Budapest 08.30.- készülök!

2014-08-07 15:22:00

„Ez nem gyerekjáték: koszos leszel, szenvedni fogsz és minden kilométerért keményen kell küzdened. Embert próbáló kihívás, izgalmas akadályok, leküzdhető távolság és egyben hatalmas buli..."

Sziasztok,

Mostanában egyre több olyan futóversenyt hirdetnek meg, ahol nem csak futni kell, de akadályokon is át kell küzdened magadat. Közben persze jót dagonyázol, mert az akadályok között olyanok is szerepelnek, mint kúszás, mászás, vizes (vagy inkább sáros) árkon átjutás stb. Régóta gondolkoztam már azon, hogy ki kéne próbálni egy ilyet és miután a BioTech USA is indít csapatot az augusztus 30-i Brutál Futáson, arra gondoltam, ez lesz a legjobb alkalom.

Nagy Dóri erőnléti edzés - boxzsákkal Nagy Dóri erőnléti edzés kettlebell-lel Nagy Dóri erőnléti edzés

Felkészülés indul

El is kezdtem készülni rá, így előtérbe kerültek az erő-állóképességi edzések. Próbálok sokat futni, ahogy időm engedi, legalább kétszer egy héten hosszabb távot, illetve háromszor beiktattam Spartan training-et. A heti három-négy súlyzós edzésem továbbra is megmaradt, mert azt mégiscsak muszáj. E nélkül nem lenne kerek a hét:) Ha úgy jön ki az idő, akkor a futást lecserélem spinningre néha.

A Spartan training nagyon sokoldalúan dolgoztat meg, a boxtól a girján át a saját testsúlyos gyakorlatokig minden megtalálható benne. Nagyon szeretem, mert nagyon jó kis csapat gyűlik össze minden alkalommal és úgy telik el az egy óra, hogy észre sem veszem. Erről persze gondoskodik Hegyi Csabi, a Sunrise Crossfight Arena edzője is, mert egy perc pihenőt sem ad... Ezeken az órákon mindig meggyőződhetek róla, hogy olyan teljesítményekre vagyok képes, amire magam sem gondolnék. Jókat versenyzünk a többiekkel az óra végi alkartámaszokról nem is beszélve :D

A legjobban a lépcsőn felszaladgálástól félek igazán.

Ha jól emlékszem, a bemutató videóban 3x kell végigfutni (2x fel és 1x le) a stadion lelátó lépcsősorán és ez még nem minden. Mindez nem tűnne bonyolultnak, amikor az ember pihenten nekivág. Voltam is edzeni ehhez lépcsősoron, számomra elfogadható volt a végrehajtás minősége is, ugyanakkor előfordult már a 10 km-es futásomon, hogy szembejött egy lépcsősor és bizony ott sikerült majdnem megpusztulnom, mire felértem és az még hagyján, de utána tovább is kell futni. A Brutál Futáson ráadásul a két lépcsősor között van egy földön kúszásos móka, és valahol van egy 200 m sprint is… itt már lehet, hogy négykézláb fogok "sprintelni"…

A lépcsős edzés egyébként annyira más terhelésnek bizonyult, hogy kereken 4 napig volt izomlázam tőle a vádlimban és a bemelegítés után (lépcsősoron felfutás 2x egyesével, kettesével, hármasával szedve a lépcsőket) úgy remegtek a lábaim, mint a kocsonya.

Nagy Dóri erőnléti edzés lépcsősoron Nagy Dóri erőnléti edzés:guggolás lépcsősoron Nagy Dóri erőnléti edzés:futás lépcsősoron

Nyilván nem várok csodát

És azt sem várom, hogy egy hónap alatt megváltom a világot és maratont fogok futni, de már most jobb erőben érzem magamat, a rengeteg szuper élményről nem is beszélve! Már most tudom, hogy megérte kipróbálni ezt és ráfeküdni más edzésmódszerekre is.

A futásom, ami botrányos egyébként, elkezdett javulni és mindig van kedvem nekiesni újra a hosszabb távoknak is. Kikapcsol és feltölt, ugyanakkor el is fáraszt rendesen. Kicsit bajban is vagyok, hogy a lábedzést hogyan illesszem be a hétbe, de úgy tűnik azzal, hogy visszavettem a súlyokból, nincs túledzés és szépen javulnak az állóképességi eredmények. Mindenesetre az évtizedek óta tartó sztenderd 8 km/h-s sebességemből sikerült kitörnöm és nagyjából 9,5 km/h-s átlagokat is elérek, ami tök viccesen hangzik, de én azért büszke vagyok rá ;-) Sajnos képtelen vagyok elkötelezni magamat bármelyik sport mellett, hogy arra feküdjek rá, így kénytelen vagyok megelégedni mindegyiknél egy jó középsz...gagyi eredménnyel.

Jajistenem, megint megnéztem a Brutál Futás promó videóját. Nagyon várom:) Eszembe sem jut versenyezni...  legfőképp szeretnék beérni a célba :D

Drukkoljatok majd, de még úgyis jelentkezem:)

Dóri

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZD DÓRÁT

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK