Szakértő válaszol
Nem: Férfi: Nő:
év
kg
cm
Frissítse be a képet!
Keresés
2017-06-08 21:06:07

Dávi.....


Szia László!
Tanácsot szeretnék kérni tőled kezdő edzésről. Tavaly év elején döntöttem úgy, hogy le szeretnék fogyni. Sikerült 20 kilót leadnom, de még most sem tetszem magamnak. Úgy döntöttem eljárok terembe edzeni. Átmozgató edzéseket csinálok három hónapja. A kérdésem az lenne, hogy milyen súlyokkal és hány ismétlésszámmal edzek? Érdemes-e táplálékkiegészítőket fogyasztanom?
Szia Dávid!
A súlyokat nem tudom neked innen megmondani, de a 12-15 ismétlés legyen meg egyelőre még. Ez moderált súlyokat jelent és szabályos végrehajtást mellé. Én a kezdő vendégeimnek egy fehérjét / IsoWhey Zero/ egy multivitamint /Vitabolic/ és mellé egy L-Carnitinet szoktam javasolni.

Ha tudok a későbbiekben segíteni, kérdezz bátran!
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-04-14 05:48:15

Tamas.....


Hello Laszlo !

Úgy tudom kezdő szinten edzésről edzésre növelni kell a súlyt ,mindig kicsit. Ez rendben van, azoknál a gyakorlatoknal mint pl. fekvenyomas ruddal ott egyik-masik oldalra fel tudok helyezni 1,25 tarcsat ami már 2,5 kg terhelés osszesen. Magyarul tudom kicsi leptekben növelni a terhelest.

Most jönne a kérdésem:
pl. váll izom edzesenel ahol egykezes oldalemeles van. Itt sulyzokent plusz 2,5 kg val növekszik a súly, de a vallaimnak egyenként sok a plusz 2,5 kg és nem bírom az előírt ismetlesszamon hozni. 3x12 nem megy, helyette csináljak pl. 3x8 ?
Majd a következő edzésen 3x9 ? Majd 3x10 Egészen addig amíg elerem újból a 3x12 ? Majd ezután fogjak nagyobb súlyt ?

Vagy hogyan lenne ideális hogy ne edzem túl magam és fenntartsam a progressziót ?

Koszonom

Tamás
Szia Tamás!
Az ötlet és a megoldás tökéletes! Egyébként lesz olyan, amikor nem tudsz emelni a súlyokon, de nem is feltétlenü kell mindig. Ezt érezni fogod. A lényeg, hogy a komfortzónádból lépj ki!
Sok sikert és kitartást!
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-04-12 19:59:22

csaba.....


szia ,az lenne a kerdesem hogy verseny elotti CH toltesnel mennyi g/kg az idealis?altalaban 8-10-rol olvasok,kiprobaltam a 10g/kg 2napon keresztul rizs es teljes kiorlesu tesztaval...az mintha sok lett volna nekem es raadasul az elso nap vegere mintha job lett volna vagyis a masidik nap nem valtozot semmit a forma.
Szia Csaba!
Én ezt soha nem grammoztam. Pont az a szépsége, hogy mindenkinek egészen más, akárcsak a bevált töltő 'kaja' is. Én mindig a formához mérten igazítom és nézem, ezért is kell a két nap töltés, hogy legyen idő óvatosan korrigálni!
Az egyébkémt nagyon dícsértes, hogy már most észrevetted, hogy neked sok!
:) Csak így tovább, sok sikert
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-04-04 10:11:42

Baran.....


Hogyan tudok versenyekre jelentkezni ?
Milyen kategóriák vannak számomra , vagy ezeket hol tudom megtekinteni ?
Kell e valamilyen egyesület tagja legyek vagy valamilyen igazolás, tagság, vagy valamilyen okmány ahoz, hogy tudjak versenyezni?
Szia!
Annyi kategória van már, amennyit nem szégyelnek. Ez azért jó, mert mindenki megtalálja a magához illőt, viszont követni és a kritériumokat számon tartani nagyon nehéz. Nézz ki egy versenyt, álmodd meg, hogy milyen fizikumot szeretnél és vágj bele. Nem kötelező sehova sem tartoznod, de abból a szempontból hasznos, hogy segítenek eligazodni ezekben a kérdésekben!
Sok sikert
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-04-02 19:20:35

Horv.....


Elsősorban a problémám az lenne, hogy gyors az anyagcserem és alig tudok hízni ektomorf alkattal. Az étrendem egyenlőre katasztrófa, ami van azt szoktam eszegetni. Babakoromban kezdtem el úszni egészen általános iskola végéig, rengeteg időt rászántam. Aztán voltam focizni, kosarazni, futni egyik sem jött be igazán, mert szálkás ugyan lettem tőle, de nem tudtam akkora izomtömeget produkálni amit szeretnék is. Szeretném újrakezdeni az úszást a hátam miatt, de nem tudom, hogy ez összeegyeztethető-e a tömegnöveléssel? Illetve tudnál adni tanácsokat az étkezésben? Napi hányszor és például miket? Esetleg valami táplálékkiegészitő jól jönne? Vitaminok,tömegnövelő, aminosavak? Illetve az edzéstervről is lenne pár kérdésem.

Válaszod előre is köszönöm! :)
Szia
Küldök neked néhány cikket, hogy kialakuljon valamilyen képed róla. Ha ezen felül lesz kérdésed, arra örömmel válaszolok.

https://biotechusa.hu/your-body/gyakran-ismetelt-kerdesek-a-tomegnovelokrol/
https://biotechusa.hu/your-body/tomegeljunk-de-megis-hogyan/
https://biotechusa.hu/your-body/alkattipusok-edzes-es-taplalkozas/
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-02-26 01:08:00

Horv.....


Lefekvés előtti étkezésről szeretnék többet megtudni hogy lefekvés előtt mennyi idővel egyek utoljára és mit?+ problémám hogy caseint ittam 30g-ot lefekvés előtt negyed órával és rosszul alszom ,össze vissza álmodok mindent és többször fel is kelek holott mindig jó alvó voltam. mivel lehetne helyettesíteni?
Válaszod előre is köszönöm!
Szia Ádám!
Én nem igazán preferálom alvás előtt az étkezéseket.. Próbáld meg a caseint ne fél órával előtte, hanem egy vagy épp másféllel. A caseint 6-7 órán át is emészti a szervezetünk, vagyis addig ellát minket aminósavakkal. Sok sikert
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-01-31 20:02:42

Péte.....


Kedves László!

Elsődlegesen az izomépítés lenne a célom, és érdekelne, hogy általánosságban igaz-e, hogy "izomtömeget nagy súllyal, szálkásítani kis súllyal lehet" (megfelelő ismétlésszámok, edzés stb. mellett).

Például 100kg max fekvenyomás mellett a nagyobb súlyokkal való edzés (80kg körül), vagy a kis súlyokkal való edzés (50-60kg körül) a kifizetődőbb?!
Szia Péter!
Törekedni kell a súlyok folyamatos emelésére, de szabályos kereteken belül. Egyébként az izomfeszülési idő a másik tényező, ami meghatározza, hogy a céljaink felé haladunk-e. Nagyjából 8-10 ismétlés, pont ez a tartomány lesz.
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-01-19 23:38:25

Fül.....


Szia Laci.

Jelenlegi foglalkozásom költöztető,bútorszállító.(Nagyon nehéz fizikai munka)Az lenne a kérdésem hogy most szeretnék nekiállni edzeni hogy nyárra legyen valami formám.Eléggé zsíros vagyok ugye...de izmot kéne is kéne felhoznom,mit tanácsolnál nekem? Hogy álljak neki, mit kéne egyek.Esetleg sima fehérje táp kiegészítő, vagy tömegnövelő?!
Előre is köszönöm.
Üdv.:Beni
Szia Benjámin!

Itt is egy cikk, ami ezzel a témával foglalkozik.
https://biotechusa.hu/your-body/mit-egyunk-mit-ehetunk-dietaban/
Én a helyedben nem csinálnék direktben olyan időszakot, amikor tömegelsz vagy diétázol.. Sokkal egyszerűbb egy folyamatos anabolikus állapotot fentartani, legalábbis törekedni rá, és így sokkal inkább életvitelszerű is lesz.
Sok sikert, ha konkrét kérdésed támadna, arra örömmel válaszolok!
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-01-15 22:31:02

Dáni.....


Kedves Laci!

Többfélét is kérdeztem már tőled, de bízom valamiért benned, és szívesen fordulok hozzád, úgyhogy itt egy újabb kérdés, ami felmerült.

A nap java részében ülök. Néha már fáj a derekam, fenekem is. És ha már hátsó dolog... Az internet tele van a nőknek szóló cikkekkel a farizomformálásról. Nekem nem is a formálás lenne a lényeg meg hogy olyan fenekem legyen, mint J.Lo-nak, hanem az erősítés, hogy ne gyengüljön el, és ne keletkezzenek tartáshibáim, vagy még több fájdalmam. Férfiaknak szánt cikk, vagy edzés terv, javaslat, ahogy fentebb is utaltam rá, viszont nincs a témában, vagy legalábbis nem találok.
Tudnál segíteni kérlek, hogy milyen plusz gyakorlatokat tudnék beiktatni a szokásos edzésem mellé ezzel kapcsolatban, és miből, mennyit?

Köszönöm,
Dani
Szia Dani!
Nincsen különbség a nők és a férfiak feneke között. Szimplán annyi, hogy ránk furán néznek a teremben, ha kifejezettem a popsi gyakorlatokat csináljuk. Na de ez miért is érdekelne minket, nem igaz?! :)
Nyugodtan végezd azokat a gyakorlatsorokat, de amiért talán soha nem néznek ránk ferde szemmel, az a guggolás, lábtolás és a sétáló kitörés. Ez mindhárom remek választás ehhez a célhoz.. J-LO pedig retteghet :)
Sok sikert
Üdvözlettel,
Schönekker László
2017-01-10 19:05:40

krisz.....


Szia !

Egy olyan kerdesem lenne , hogy a pihenoido a gyakorlatok kozott hogy fugg ossze azzal ,hogy en most szalkasitok vagy tomeget novelek? Mert van edzo aki azt mondja , hogy a 30 mp sok pihenoidonek szamit, valahol meg azt olvastam , hogy tomegnovelesnel 60-90 mp az idealis tomegnoveleskor, szalkasitasnal meg 30mp. Most , hogy van ez ? Koszonom valaszod
Szia!
Teljesen jól informált vagy. Egyáltalán nem sok pihenő idő a fél perc!
Cél függő, igen.. Az erő edzéseken nem ritka a 2 perc sem, a tömegnövelésnél az 1-1,5 és az intenzitás fokozása végett lehet ezt még csökkenteni. Szálkásításnál pedig szintén tartanám azt a fél percet, legfeljebb szettekben edzenék, és csak a szettek között iktatnám be!
Sok sikert
Üdvözlettel,
Schönekker László
01
...