Nagy Dóra
Edzés és táplálkozás szakértő
A teljesítőképességünk határa sokkal messzebb van annál, mint amit gondolunk magunkról.
A BioTech USA szakértői csapatának tagjaként a következő témákkal kapcsolatban segítem céljaid megvalósulását:
- fogyás
- izomtömeg növelés
- teljesítménynövelés
- erőszint fokozás
tovább »

Nagy Dóra BEJEGYZÉSEI

Brutál Futás Budapest 08.30.- készülök!

2014-08-07 15:22:00

„Ez nem gyerekjáték: koszos leszel, szenvedni fogsz és minden kilométerért keményen kell küzdened. Embert próbáló kihívás, izgalmas akadályok, leküzdhető távolság és egyben hatalmas buli..."

Sziasztok,

Mostanában egyre több olyan futóversenyt hirdetnek meg, ahol nem csak futni kell, de akadályokon is át kell küzdened magadat. Közben persze jót dagonyázol, mert az akadályok között olyanok is szerepelnek, mint kúszás, mászás, vizes (vagy inkább sáros) árkon átjutás stb. Régóta gondolkoztam már azon, hogy ki kéne próbálni egy ilyet és miután a BioTech USA is indít csapatot az augusztus 30-i Brutál Futáson, arra gondoltam, ez lesz a legjobb alkalom.

Nagy Dóri erőnléti edzés - boxzsákkal Nagy Dóri erőnléti edzés kettlebell-lel Nagy Dóri erőnléti edzés

Felkészülés indul

El is kezdtem készülni rá, így előtérbe kerültek az erő-állóképességi edzések. Próbálok sokat futni, ahogy időm engedi, legalább kétszer egy héten hosszabb távot, illetve háromszor beiktattam Spartan training-et. A heti három-négy súlyzós edzésem továbbra is megmaradt, mert azt mégiscsak muszáj. E nélkül nem lenne kerek a hét:) Ha úgy jön ki az idő, akkor a futást lecserélem spinningre néha.

A Spartan training nagyon sokoldalúan dolgoztat meg, a boxtól a girján át a saját testsúlyos gyakorlatokig minden megtalálható benne. Nagyon szeretem, mert nagyon jó kis csapat gyűlik össze minden alkalommal és úgy telik el az egy óra, hogy észre sem veszem. Erről persze gondoskodik Hegyi Csabi, a Sunrise Crossfight Arena edzője is, mert egy perc pihenőt sem ad... Ezeken az órákon mindig meggyőződhetek róla, hogy olyan teljesítményekre vagyok képes, amire magam sem gondolnék. Jókat versenyzünk a többiekkel az óra végi alkartámaszokról nem is beszélve :D

A legjobban a lépcsőn felszaladgálástól félek igazán.

Ha jól emlékszem, a bemutató videóban 3x kell végigfutni (2x fel és 1x le) a stadion lelátó lépcsősorán és ez még nem minden. Mindez nem tűnne bonyolultnak, amikor az ember pihenten nekivág. Voltam is edzeni ehhez lépcsősoron, számomra elfogadható volt a végrehajtás minősége is, ugyanakkor előfordult már a 10 km-es futásomon, hogy szembejött egy lépcsősor és bizony ott sikerült majdnem megpusztulnom, mire felértem és az még hagyján, de utána tovább is kell futni. A Brutál Futáson ráadásul a két lépcsősor között van egy földön kúszásos móka, és valahol van egy 200 m sprint is… itt már lehet, hogy négykézláb fogok "sprintelni"…

A lépcsős edzés egyébként annyira más terhelésnek bizonyult, hogy kereken 4 napig volt izomlázam tőle a vádlimban és a bemelegítés után (lépcsősoron felfutás 2x egyesével, kettesével, hármasával szedve a lépcsőket) úgy remegtek a lábaim, mint a kocsonya.

Nagy Dóri erőnléti edzés lépcsősoron Nagy Dóri erőnléti edzés:guggolás lépcsősoron Nagy Dóri erőnléti edzés:futás lépcsősoron

Nyilván nem várok csodát

És azt sem várom, hogy egy hónap alatt megváltom a világot és maratont fogok futni, de már most jobb erőben érzem magamat, a rengeteg szuper élményről nem is beszélve! Már most tudom, hogy megérte kipróbálni ezt és ráfeküdni más edzésmódszerekre is.

A futásom, ami botrányos egyébként, elkezdett javulni és mindig van kedvem nekiesni újra a hosszabb távoknak is. Kikapcsol és feltölt, ugyanakkor el is fáraszt rendesen. Kicsit bajban is vagyok, hogy a lábedzést hogyan illesszem be a hétbe, de úgy tűnik azzal, hogy visszavettem a súlyokból, nincs túledzés és szépen javulnak az állóképességi eredmények. Mindenesetre az évtizedek óta tartó sztenderd 8 km/h-s sebességemből sikerült kitörnöm és nagyjából 9,5 km/h-s átlagokat is elérek, ami tök viccesen hangzik, de én azért büszke vagyok rá ;-) Sajnos képtelen vagyok elkötelezni magamat bármelyik sport mellett, hogy arra feküdjek rá, így kénytelen vagyok megelégedni mindegyiknél egy jó középsz...gagyi eredménnyel.

Jajistenem, megint megnéztem a Brutál Futás promó videóját. Nagyon várom:) Eszembe sem jut versenyezni...  legfőképp szeretnék beérni a célba :D

Drukkoljatok majd, de még úgyis jelentkezem:)

Dóri

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Spartan 300 Challenge

2014-07-28 15:50:00

A BioTech USA Mr. és Miss Beach Body rendezvény keretein belül egy új versenyt indítottunk útjára. Hegyi Csaba edző kollégámmal ketten állítottuk össze a feladatokat és a verseny menetét, ami jóval a várakozásainkon felüli sikert ért el!

Ezúton köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek és részt vettetek a versenyen és kőkeményen végignyomtátok az egyszerűnek egyáltalán nem mondható feladatsort. Büszke vagyok Rátok és nagyon remélem, hogy legközelebb is ilyen lelkesek lesztek... Igen, szeretnénk a versenyből hagyományt teremteni és minél több eseményen teret adni annak, hogy felmérjétek az erő- és állóképességeteket, és bebizonyítsátok - legfőképpen magatoknak -, hogy fejlődtetek és mindig többre és többre vagytok képesek!

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/101/o_20140726_142416_20140729103430.jpgNézzük, mik is voltak a feladatok:

Elődöntő gyakorlatok:

 • 50 m futás (cölöp kerülés)
 • 50 kézelengedős fekvőtámasz a rajtvonalnál
 • 50 m rákjárás
 • 50 kitörés ugrás (váltás) – összesen 50, tehát 25 pár
 • 50 m pókjárás
 • 50 burpee (négyütemű fekvőtámasz)

Döntő gyakorlatok a legjobb 3 női és férfi versenyző részére:

 • 100 hasprés (könyök-térd érintés)
 • 100 átfordulás fekvőtámaszból
 • 100 m futás

A két abszolút győztesünk egy-egy kupát és egy-egy nagyobb ajándékcsomagot kapott.

Óriási volt a hangulat, bár legközelebb gondoskodunk arról, hogy hangos drukkolás is segítse a versenyzőinket. Aki feladta, vagy aki szeretne javítani az idején, hamarosan megteheti, hiszen újabb Spartan300Challenge vár rátok a Fitbalance-on!

Jöjjön az eredménylista és az időeredmények:

Férfi versenyzők:

Bakó István 22:54
Burgermesiter József 10:16
Danicza Dániel 12:06
Fótner István 11:40
Gosztola Erik 11:13
Gyenes Gábor 8:56
Karpf Ármin 8:34
Kovács Balázs 8:33
Kovács Péter 8:28
Kuves István 12:52
Lévai Krisztián 9:05
Márton Gergő 8:38
Molnár Attila 10:08
Nagy Bálint 8:24
Nagy Csaba 15:08
Palásthi Péter 12:09
Papp Ádám 8:37
Takács Gábor 19:13
Wlasits Krisztián 8:15

Nem fejezték be a versenyt:

Csáki Dániel
Hornyák Zsolt
Vida S. Ádám

 

Női versenyzők:

Bartha Enikő 11:06
Erdei Erika 12:32
Grafl Eszter 10:14
Horváth Anita 10:39
Horváth Petra 9:40
Szabóné Dósa Anna 11:29
Szalóki Ivett 9:33

 

Döntőbe jutottak:

 • Wlasits Krisztián
 • Nagy Bálint
 • Kovács Péter
 • Horváth Petra
 • Szalóki Ivett
 • Grafl Eszter

A Spartan 300 Challenge abszolút bajnokai:

Grafl Eszter és Nagy Bálint

Gratulálok minden versenyzőnek és köszönöm a segítséget két bírómnak: Nemes Erzsébetnek és Papp Évinek:)

Nagyon nagy élmény volt ez nekem, remélem Nektek is és találkozunk legközelebb! ;-)

Az át nem vett okleveleket postázzuk azoknak, akik megadták a címüket is a regisztrációnál. Akinek esetlegesen nem megfelelő oklevél került kiosztásra és kicseréltetné, kérem, jelezze. (nagyd@biotechusa.com) Tényleg nem számítottunk rá, hogy ilyen sokan lesztek:)

Addig is, készüljetek és gyertek a Brutál Futásra! Augusztus 30, Budapest: http://budapest.brutalfutas.hu/

Dóri

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Vízilabda EB élmények

2014-07-18 13:14:00

Sziasztok,

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/99/o_10410325_842996249045958_6405777478039180885_n_20140718144446.jpgez a hetem a Vízilabda EB lázában telik. A FB ismerőseim már biztos agyvérzést kapnak attól, hogy folyton erről posztolok, így most Titeket boldogítalak tovább az ott készült képekkel és a határtalan örömömmel és lelkesedésemmel.

Szinte minden sportot szeretek nézni a tévében, ha egyáltalán nézek valamit is, mert sok időm nincs rá. Az EB-ket és a VB-ket még fociból is követem, vízilabdát pedig még anno emlékszem Apukámmal néztem sokszor, amíg otthon laktam. Most, hogy Decker Ádámot és Tóth Mártont támogatja a BioTech USA, szinte kötelezőnek éreztem, hogy kövessem az eseményeket. Aztán egyszercsak egy kedves barátom, Ódor Péter, aki még régebben a versenyeimen is fotózott, elhívott a hétfői meccsre. Nagyon örültem a lehetőségnek, bár azt sosem gondoltam volna, hogy ilyen elképesztő élményben lesz részem. Innentől pedig faltuk az információkat, hogy hol, mikor lehet jegyet venni és sikerült kedden és csütörtökön is kijutnunk óriási szerencsével. Mert csodák bizony vannak...;-)

Már eleve újdonság volt, hogy hallok, értek minden szót, amit a játékosok beszélnek, kiabálnak egymáshoz, és egészen máshogy hallani a víz csobbanását, csapkodását, zaját, a közönség reakcióit. Azt hittem, TV-n keresztül lehet csak igazán jól látni mindent, hiszen vannak ismétlések, lassítások... talán ez igazi is, de átélni és átérezni a drukkolás örömét csak ott élőben lehet igazán.

Az első meccs előtt volt a megnyitó, ami csodálatos volt és nem is húzták az időt, bemutatták a játékosokat, jöttek a himnuszok és kezdődött is a meccs. Van egy dobos brigád, akik folyamatosan irányítják a szurkolókat. Az "A" lelátón ültünk elég magasan, konkrétan majdnem az utolsó sorban, ahol piros, fehér és zöld papírlapokat osztottak, amiből a közönség a magyar zászlót formálta meg. Képzeljétek, a meccs végén már mindenki elindult haza, amikor a műsorvezető megkérte őket, hogy még egyszer utoljára emeljék fel a lapokat... és mindenki (MINDENKI) visszament és felemelte:) Olyan jó volt ezt látni...

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/99/o_934769_842144712464445_4147070704649166325_n_20140718144357.jpgA játékot tekintve én, mint laikus, természetesen az előző válogatotthoz és az ő játékukhoz hasonlítom a mostani teljsítményt és lassúnak, nehézkesnek tűnt a játék. Ahogy hétfőn a a spanyolok ellen, úgy kedden a franciák ellen is ezt éreztem. Nyertünk, de én gyorsabb játékra, nagyobb előnyökre számítottam... A harmadik negyed felé kezdett el jónak tűnni a játék, de a szerbek elleni csütörtöki mérkőzésre meglehetősen pesszimistán érkeztem.

Ahogy elkezdődött a meccs, a közönség őrjöngeni kezdett és olyan hévvel drukkolt a csapatnak, ami azt hiszem, örök élmény marad mindenkinek, aki ezt átélte. A csapat is nagyszerűen magára talált és annak ellenére, hogy gólzápor nem volt, nagyon-nagyon izgalmasra sikerült a meccs. Minden belőtt gól és minden kivédett gól álló ovációt váltott ki a nézőkből, vörösre tapsoltam a tenyeremet és rekedtre üvöltöttem magamat. És meccs után pedig borzasztó jól esik, hogy a játékosok is megtapsolják a közönséget, ebből érzem, hogy talán a drukkolásunk is motiválja őket. Külön köszönöm Tóth Marcinak, hogy megállt nekem egy fotóra, amikor lekiabáltam neki a lelátóról:)

A szerbek elleni küzdelem legnagyobb bravúrja kétségkívül Decker Attila és az általa kivédett számolhatatlan labda volt. Elképesztő eksztázisban örült minden sikernek, látszott rajta, hogy mennyire koncentrál, mennyire akarja és mennyire örül minden egyes sikernek. A meccs elég agresszív volt, egy boxmeccsen sincs talán több ütés, mint amit itt a medencében láttunk, de ez már megszokott az egyik legnagyobb rivális,  szerbek esetében.

Nincs más cél most tehát, mint a csoportelsőség. Aztán jöhet a többi. A következő meccs szombaton a németek ellen, majd hétfőn a horvátok ellen következik. Szombaton sajnos biztosan nem tudok kimenni, de a hétfőt becéloztam... Nagyon-nagyon izgulok, hogy sikerüljön jegyet szerezni rá valahogy... Meglátjuk, hogy még egy kis csoda legalább belefér-e:)

Hajrá Fiúk!

A képeket köszönöm Ódor Péternek! :)

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/99/o_10408092_843037835708466_7914268351709292202_n_20140718144450.jpg

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/99/o_10487595_843766692302247_7006598446642119907_n_20140718144504.jpg

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/99/o_10527507_843030172375899_2250226757191524292_n_20140718144514.jpg

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/99/o_20140715_202328_20140718144528.jpg

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/99/o_20140715_215203_20140718144455.jpg

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/99/o_10482221_843766648968918_2954073248105876814_n_20140718145515.jpg

 

Nagy Dóri

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Nyaralás alatt sem lazsálunk!

2014-07-08 14:48:00

Edzés szabadbanSziasztok,

Régen jelentkeztem, ami nem véletlen, mert elutaztam nyaralni a csodálatos Korfu szigetre. Napfény-, tenger- és mediterrán kultúra függő vagyok, imádok mindent, ami ehhez az éghajlathoz tartozik az emberek mentalitásától az időjáráson keresztül az isteni ételekig… Ahogy egy kedves barátom mondaná, rossz helyre születtünk… :)

Sokan hülyeségnek tartják, hogy az itthoni edzés szokásokat megtartsák, de úgy gondoltam, két hét pihenő sok lenne. 3-4 napot még talán bevállalnék, de igazából én így érzem jól magam, ha megcsinálom az edzéseket is. Tudjátok, mondtam már párszor, olyan ez, mint a fogmosás…  A szokásoddá válik és kell, mint ahogy kell levegőt venni, enni, inni és persze fogat mosni :D

Egy szett sportszerkót vittem, amit minden nap mostam, szerencsére a napon pikk-pakk meg is száradt, valamint egy futócipőt és a GFlexet természetesen. Nem tudtam, hogy találok-e edzőtermet, de végül találtam, ami egy külön sztori...

Busszal utaztunk, ami 24 órás utazást jelentett.

Nem is kell mondanom, hogy minden porcikám U alakban meghajlott, mire odaértünk, de az egész éves stressz levezetése már itt el is kezdődött nagyjából 20 óra alvással :) Az indulás napján még délelőtt ellátogattam Kiss Áronhoz egy dupla spinningre, így aznapra az edzés ki volt pipálva. Másnap a 20 órás alvást kipihentem, így nem edzettem. ;-) Akármilyen hülyén hangzik, tényleg elfárasztott egyébként az utazás... Ráadásul inni sem tudtam normálisan csak kb. 1 litert, mert a busz össze-vissza állt meg a pihenőknél, sose tudtuk, mire számítsunk. Így inkább edzés helyett felfedeztük a szállást, és bejártuk az egész települést, majd kimentünk a tengerpartra gyönyörködni.

Másnap futással kezdtem a napot.

Futás nyaralás alatt a tengerparton

Korfun egy órával előre kell állítani az órát. Így nem a szokásos 5-kor, hanem helyi idő szerint 6 órakor keltem. Magamtól ébredtem fel, egyébként nem erőltettem a reggeli kelést, de a fincsi levegő és napfény megoldotta:) Nagyon szeretek idegen helyen futni menni, mert így felfedezek mindent és a többieknek mindig el tudom mesélni, hogy mi merre van, hol van bolt, hol vannak táblák, egyéb érdekességek. Először csak a faluban futkorásztam táblától tábláig és a tengerparton ameddig lehetett és vissza. Ez nagyjából 8 km volt. Csodálatos élmény volt, mert bár félek kicsit az új tereptől és a várható körülményektől (itt kóbor kutyák, vagy 2 éve Erdélyben a mackók…), most nagyon varázslatosra sikerült. Épp elcsíptem a napfelkeltét, kellemesen hűvös volt még az idő, és senki sem volt a tengerparton. Igazi flow:) Ráadásul éppen fordultam vissza a végén, amikor az aktuális kedvenc zeném felcsengett… ennél klasszabb talán sose volt. :)

A többi futás alkalmával egy 4 km-re lévő kilátót választottam célpontnak, ami egy tökéletes naplementéző hely, de reggel sem csúnya...

Még futás közben kifigyeltem, hova tudnám felakasztani a GFlexemet.

GFlex edzés nyaralás alatt a szabadban

Volt egy csomó hintaállvány és igazából reggel 6-kor úgysincs gond azzal, hogy elférjek a sok manó között. A legjobb helyet épp az apartmanunk melletti étterem udvarán találtam meg. Stabil, fából készült hintaállvány. Tökéletes hát-törzs edzést tudtam végigcsinálni, kombinálva némi saját testsúlyos gyakorlattal. Totálisan elfáradtam…

Edzőterem Korfu üdülőfalujában

Következő napon futás jött, ahogy minden második napon innentől. A köztes napokon pedig vagy egész napos kirándulás, városnézés volt, vagy súlyzós edzés. Teljesen véletlen felfedeztem egy edzőtermet… ahogy már írtam is. Az edzőterem a legjobb hely, hogy hasonló elmebetegekkel összefusson az ember, így  ráadásul egy ilyen kis üdülőfaluban nagyszerűen lehet ismerkedni a helyiekkel és kapcsolatokat építeni. Nyaralók alig voltak, inkább helyiek, de ők egész sokan. Picike terem, fullosan, szuperjól felszerelt, régi, de hibátlanul működő gépekkel. Csajok, pasik vegyesen, 8-10 fő szinte mindig. Igazi retro fíling, csak nem volt jó magyar szokás szerint minden második gépre kiírva, hogy javítás alatt :D Összefutottam itt az egyik bárban dolgozó sráccal, onnantól meg volt oldva a folyadékellátásunk, illetve az egyik pékség tulajával dumáltunk jókat az élet nagy dolgairól :D Többen jelezték, hogy láttak minket itt-ott, meg engem láttak futni erre-arra, szóval figyelnek ezek a huncut görögök:)

Edzőterem selfie Korfu üdülőfalujában

A fitness termek klímájához szokott kis húsomnak régen volt már dolga 40 fokhoz, pedig anno még én is ilyen gyúrós teremben kezdtem. De itt még ventillátor sem volt, csak néha egy kis huzat. Izzadtam rendesen, a 80 kg-s guggolást inkább 60-nál befejeztem, de a felhúzást sem erőltettem, így is 3 napig izomlázam volt. Furcsa volt amúgy is, hogy kis átmérőjű rudak voltak, a tárcsákon pedig nem volt fogó :D vicces, hogy a kényelemhez mennyire hozzászokik az ember :)

Ahogy töltődtem fel szénhidráttal a gyrosoknak és muszakáknak köszönhetően, úgy lettem egyre jobb erőben és olyan tempókat futottam, amiket még soha.

Igazából egész máshogy és egész más dolgokat kajáltam kint, de ez a két hét erről szólt. Nagyjából háromszor ettünk naponta, a reggelihez vittem zabpelyhet, pont elfogyott a fél kg a két hét alatt, vettem hozzá isteni helyi mézes joghurtot. Ebédre és vacsira pedig valami fincsi görög kaja volt a menü.

Korfu tengerparti kilátás

Mindig ahova megyek, az ottani helyi kultúrát, étkezési szokásokat, ételeket szeretném megismerni és ahogy már írtam, a mediterrán világ különösen közel áll a szívemhez. Ettünk sok-sok gyümölcsöt, zamatos zöldségeket, sajtokat, és hazaérve bizony nem volt kedvem a boltban vásárolgatni, mert tudom, hogy itt semminek sincs olyan íze, amilyennek lennie kellene és erre sajnálom költeni a pénzt… Majd biztos megszokom újra, úgysincs más választásom… De ami ott van paprika, paradicsom... Ahogy nyitom a hűtőt, úgy ölel körül az illatuk... a gyümölcsökről meg inkább nem is írok... Olyan finom barack, alma, körte nincs sehol máshol...

Az utolsó előtti napon későn keltem, mert hosszú volt az éjszaka, így kénytelen voltam délután futni. Azt a szenvedést senkinek sem kívánom... Rettenetes volt. Ráadásul előtte fél órával ettem, és szükség lett volna még némi emésztésre, de a türelem sosem volt erényem :D Így bár megcsináltam a szokásos 8 km-t, teljesen elkészültem az erőmmel a végére... De megcsináltam és büszke voltam magamra :)

8 km futás után

A hazautazás nem volt teljesen zökkenőmentes, mert gyakorlatilag 26 óra nem alvást sikerült produkálnom, de már kezdek magamhoz térni… és nemsokára újult erővel csapok a lecsóba és osztom meg Veletek a tapasztalataimat, tudásomat az edzésről és a kajálásról.

Ha te sem vagy az a lazsálós típus és szeretnél a nyaralás alatt is rendszeresen edzeni, próbáld ki saját testsúlyos edzéstervemet » link

Dóri

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Szabadtéri edzés GFlex-szel

2014-06-13 15:09:00

Sziasztok,

kisütött a nap, istenien érzem magam, és semmi kedvem négy fal közt edzeni, pláne nem klímában:) Az a szerencsém, hogy meló előtt, reggel 6 körül szoktam edzeni, így a nap még nem éget annyira, viszont gyönyörűen barnít. Jól le lehet izzadni, kiköpöm a tüdőmet és isteni jókat edzek. Sokminden nem is kell hozzá, csak egy GFlex. Esetleg néhány eszköz még, mint egy-két kézisúlyzó, de a saját testsúly is bőven elég!

Szabadtéri edzés GFlex-szel

Így néz ki most egy tipikus edzéshetem:

- hétfő: mell-elülső delta-kar

- kedd: spinning/futás/állóképességi edzés

- szerda: láb

- csütörtök: spinning/futás

- péntek: hátsó delta-hát

- szombat vagy vasárnap: állóképességi, jellemzően futás, mert végre korlátlan idő áll rendelkezésre (már amikor...) és kifuthatok a világból:)

Aki követi a blogomat, az pontosan tudja,hogy a súlyzós edzés már nem az egyetlen szerelmem, bár soha nem válnék meg tőle. Rengeteg funkcionális edzéshez tartozó gyakorlatot alkalmazok, és most főleg ráfeküdtem az állóképesség fejlesztésére, mert most ezt élvezem a leginkább. Egyre több izgalmas és érdekes esemény van, mint amilyen a Brutál Futás is lesz, és eséllyel el is indulok. Sajnos így is nehezen osztom be az időmet és ha minden állóképességi napon futok, akkor nagyon könnyen túledzés lesz a vége, úgyhogy vissza kell fognom magamat... pedig annyi minden érdekel még, Spartan fighter órára is úgy mennék, de GFlex-re sem ártana, és szeretem az aerobik órákat is... most így sikerült beosztani a hetet, ahogy fentebb olvashattátok, de nem lehetetlen, hogy elkalandozgatok még más irányokba is:)

Legutóbbi szabadtéri törzs-hát edzésemen ez volt a menü: (mindenből 4 kör, szuperszettekkel)

VIP-R edzés

- bemelegítés 5 kör futás és gimnasztika a Sunrise teraszán

- VIP-R-rel 8-asok (váll átmozgató) 10-10 jobbra és balra indítva - kisétálás kézzel fekvőtámaszba (előre nyújtot kar a végén, megtartással 2 mp-ig) és vissza (5-6-7-8 ism)

- húzódzkodás gumikötéllel szélesen (10 ism) - evezés GFlex-szel beforgatással (10, 11, 12, 13 ismétlés)

- széles hát lehúzás GFlex-szel (8-9-10-11) - fekvőtámasz evezéssel kombinálva 6 kg-s súlyzóval (5-6-7-8 pár)

- levezetésképpen fekvőtámasz pozícióban ellentétes kar és láb emelés 5 mp-ig tartva mindig 5 pár

- végül hasizom edzés GFlexszel és seprűnyéllel: GFlexszel bicska középen és térd behúzás két oldalra, ebből 5 kör, majd 50 pár törzsforgatás

Próbáljátok ki, nekem isteni izomlázam volt tőle:) Akinek nem tiszta valamelyik gyaki, az jelezzen és készítek róla fotót:)

Dóri

KÉRDEZEK TŐLE

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK