Ugrás a tartalomhoz
Receptek

Patisszonos csirkeragu kamuttal

Ha már unod a rizs és párolt zöldség köretet, akkor egy finom és gyors ételt készítünk el. A kamut egy ősi Egyiptomból származó gabona, mely napjainkban éledt újra. Előnye a gabonaválaszték bővülése mellett, hogy jelenleg ökológiai gazdálkodásban érhető el. A búzához hasonlítva jóval magasabb fehérje (kb. 40%-al) és magas ásványi anyag tartalommal is bír. Kiválóan használható kenyér, tészta készítésére, akár egy müzli alapanyagaként, de köretnek is kiváló.

Hozzávalók:

  • 150g csirkemell filé
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. kókusz olaj
  • 0,5 patisszon (vagy cukkini)
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paprika
  • fél maréknyi zöldbab
  • 100g kamut
  • bors, tengeri só, oregano, bazsalikom, kakukkfű

Elkészítés:

  1. A húst felkockázzuk és sózzuk, borsozzuk és a mustárral összekeverjük és néhány órát a hűtőbe tesszük.
  2. A kamutot kb. kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, és összevágjuk, fűszerezzük. A kókuszolajon a húst megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit átsütjük, addig, hogy ropogósak maradjanak.
  4. A zöldségragut kamuttal tálaljuk.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/220/o_gabi2_20151103123046.jpg

Jó étvágyat!

Silye Gabriella