Silye Gabriella
Sporttáplálkozás szakértő
A személyre szabott program az igazán hatékony,
nem a sablondiéták.
Ha többet szeretnél tudni a sporttáplálkozásról, a BioTech USA szakértői csapatának tagjaként a következő témákkal kapcsolatban segíthetek Neked:
-  egészséges táplálkozás
-  fogyókúra, diéta
-  sporttáplálkozással kapcsolatos kérdések. tovább »

Silye Gabriella BEJEGYZÉSEI

Gabonamentes banános paleo süti

2015-04-17 11:14:00
Gabonamentes banános paleo süti receptNagy divat lett a paleo diéta, de sokan tartanak tőle. Azt gondolják rendkívül sok lemondással jár, mi több -tévesen- azt hiszik, aki paleora adja fejét végleg lemondhat a gasztro élvezetről, ha desszertekre kerül a sor. Ez persze korántsem így van, csupán meg kell találni azokat a hozzávalókat, amelyek beilleszthetőek. A recept, amit hoztam ízig-vérig paleo, gabonamentes ugyanakkor bővelkedik az ízletes hozzávalókban. A végeredmény? Önmagáért beszél... :)

 

Hozzávalók:

  • 3 ek. kendermag liszt
  • 1 tojás
  • 1 banán
  • 1 tk. olvasztott  kókuszolaj
  • 5-10 csepp folyékony stevia  vagy 1 ek eritrit
  • 1/4 teáskanál tiszta vanília
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • csipetnyi gyömbér
  • 1 ek. apróra vágott dió

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A banán 2/3-át törjük össze, a maradékot tegyük félre néhány diószemmel. A hozzávalókat keverjük össze, és mehet bele az áttört banán is. A masszát egy kis kiolajozott formába öntjük, tetejére karikázzuk a maradék banánt és dióval díszítjük. Sütőbe téve tűpróbáig sütjük.

Ha édességre vágysz, nagyon gyors finom nasi lesz belőle. :)

Tipp: Próbáld ki a Paleo brownie receptjét is!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Húsvéti saláta házi pulykasonkából

2015-04-05 13:43:00

A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka, melyet otthon is gyorsan el tudunk készíteni egy diétásabb finom változatban :)

Házi pulykasonka

Hozzávalók

  • 250g Pulykamell
  • sütőzacskó

Pácoláshoz

  • tengeri só,
  • bors,
  • zöldfűszerek tetszőlegesen (szegfűbors, koriander, majoranna, babérlevél, fenyőmag, fokhagyma)
  • xillit
  • kókuszoolaj

Elkészítés

A húst egy kis kókuszolaj segítségével befűszerezzük, akár kicsit be is vagdoshatjuk, hogy bejussanak az ízek a hús belsejébe is; majd hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ha állt néhány órát sütőzacskóban kisütjük. Ha nincs sütőzacskónk, akkor egy kókuszolajjal kikent tepsiben is készre süthetjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni és hidegen szeletelhető is a sonka és finom kaláccsal tálalhatjuk is.

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/178/o_HamandeggsaladHR16sunday_20150405134843.jpg

Húsvéti saláta

Hozzávalók:

  • 250g sonka
  • 4 db főtt tojás
  • 6-8 db retek
  • 1 doboz zsírszegény natúr joghurt
  • 1.5 ek. light majonéz
  • 1 ek.  ecetes torma
  • só, bors ízlés szerint
  • fél fej jégsaláta
  • fél zöld alma

Elkészítés:

A sonkát vékony csíkokra vágjuk és a tojásokat megpucoljuk és felnegyedeljük. A retket, almát megmossuk és felkarikázzuk, majd az apróra tépkedett salátalevélhez keverjük a sonkával együtt. Közben a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a borssal és a tormával. A salátát tányérba tesszük, összekeverjük a retekkel, a sonkával. A tetejére tesszük a tojást és a joghurtos öntetet locsolunk rá.

Kellemes Húsvétot kívánok!

Silye Gabriella

Miért hízol a levegőtől is?

2015-04-03 15:16:00

Miért nem megy a fogyás?Személyes tanácsadásaim, oktatásaim során egyre gyakrabban találkozom azzal a problémával, hogy  az illető nagyon keveset eszik és mégsem tud fogyni. Úgy tűnik napjaink ideálja, nem segíti elő a szervezetünk egészséges működését, a cél, hogy 1 g zsír se legyen rajtunk és ezt az eredményt azonnal akarjuk.

Mi lehet az oka, hogy egy idő után semmilyen módszerrel sem megy a fogyás?

  1. Bizonyára hallotál az alapanyagcsere fogalmáról. Ez egy olyan energiaszükséglete a szervezetünknek, melyet szobahőmérsékleten történő fekvésnél igényel a szervezet az anyagcsere folyamatokhoz, szívműködés, keringés stb.  Ha huzamosabb ideig, 10-14 napig ez alatti kalóriabevitelt folytatunk, a szervezet tartalékoló üzemmódba kapcsol. Így ne csodálkozzunk az 1000-1200 kcal-ás diéták után a szervezet elkezd raktározni.
  2. Ezen kívül nemcsak a kalória a fontos, hanem az ételek összetétele is. A cukrot, finomított szénhidrátokat tartalmazó ételeket a szervezet könnyebben raktározza zsírként és ráadásul a hirtelen vércukorszint csökkenésre is cukoréhséggel reagál a szervezet és könnyebben nyúlunk a nasikhoz és túlevést is produkálhatunk így.
  3. És a sokszor emlegetett rendszertelenség. A szervezetünk egy csoda gépezet, amely szinte mindenhez alkalmazkodik. De egy gépnek üzemanyagra van szüksége, és folyamatosan kell energia, amit ha nem kap meg rendszeresen, akkor egyrészt kénytelen lesz alkalmazkodni, tartalékolni fog. Ezzel sajnos nemcsak ez a probléma, hanem az is, hogy biztos megfigyelted már magadon is, ha alacsony az energiaszinted, akkor könnyebben nyúlsz édességhez, kávéhoz, pékáruhoz, hogy szerezz egy kis plusz energiát.

Hosszútávon és rövidtávon is jobban jársz, ha teljes értékű, tiszta ételeket fogyasztasz és rendszerességet illesztesz az életedbe, étrendedbe, mert akkor magasan tudod tartani az energiaszinted és nem lesz túlevés és a szervezeted is megkap minden fontos tápanyagot és nem is fáradtan nyúzottan kell végig élned a napjaid.

Mit tegyél, ha már felborult az anyagcseréd?

A fogyás titka az egészséges anyagcsereháztartás

A rossz hírem, hogy egy felborult anyagcserét rendbe tenni nagyon lassú folyamat, akár fél- egy év is lehet. Ez alatt fogyni nem igazán tud az ember, sőt az elején egy kis hízás is lehet. Az anyagcserénket gyorsítani megfelelő izomzattal tudjuk, mert az izmoknak magasabb az energiafelhasználása, ehhez a sportra és a fehérjék bevitelére kell figyelnünk, de hogy ne savasítsuk el a szervezetünket érdemes nemcsak állati fehérjét fogyasztanunk, hanem kendermaglisztet, algákat, esetleg zsírtalanított magliszteket, barnarizs fehérjét stb. is bevethetünk. Ezen kívül a zöldségek, rostok bevitelének emelésével is fokozhatjuk az anyagcserét, napi 5-8 adag zöldség és gyümölcs fogyasztása javasolt. Elsőnek az eddigi kalória és tápanyag bevitelünket kell pontosan kiszámolni és csak lépésenként folyamatosan tudjuk kb. 50-100 kalóriánként emelni a bevitelt, amíg el nem érjük a normális kalóriaszükségletet.

Ha még nem tettétek tönkre az anyagcseréteket, akkor vigyázzatok rá, mert nagy kincs!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Epres proteines süti

2015-03-25 11:16:00
Epres proteines süti recept

Itt a tavasz és nemsoká jön az eperszezon, így ma egy gyors fehérjés epres desszert ötletet osztok meg veletek. Természetesen bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb teljes kiőrlésű Tortilla/wrap lapok
  • 1 pohár görög joghurt
  • 2 ek. epres Iso whey Zero
  • 4 szem eper

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

2. A lapok méretétől függően kb. félbe vágjuk vagy akkorára, hogy egy muffinsütő vagy egy kerek formába kis kosarakat tudjunk formálni belőle. Felmelegített sütőbe tesszük, hogy kicsit ropogóssá piruljon.

3. Közben a natúr görög joghurthoz keverjük a csokis fehérjeport, a kis kosárkákba töltjük és eper szeletekkel díszítjük.

Az egészséges epres fehérjecsoki receptet próbáltad már?

Jó étvágyat!

Silye Gabriella, sporttáplálkozási szakértő

Egészséges epres proteines süti recept

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Mézes barackos kakukkfüves palacsinta

2015-03-19 10:33:00

Hozzávalók a palacsintához:

  • 10 dkg zabpehely (őrölt)
  • 1 dl zsírszegény tej vagy mandula-, kókusztej
  • 1,5 dl víz
  • 3 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • ízlés szerint mák
  • kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:

Egy tálba rakjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, mákot a sót. Habverővel pár másodpercig verjük. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel). Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.

A töltelékhez:

  • 3 db őszibarack
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 ek méz
  • mandulaszeletek a díszítéshez

Elkészítés:

1. A barackot meghámozom, felkockázom.

2. A kókuszzsírt megolvasztom egy forró serpenyőben, hozzáadom a mézet, és rádobom a barackokat.

3. A kakukkfűről leszedegetem a leveleket, és azt is rászórom. Pár percig pirítjuk magas hőfokon, hogy egy kicsit megkaramellizálódjanak a gyümölcsök.

4. Tálaláskor 2-3 kanálnyi tölteléket teszek a palacsinta közepére, a szélét felhajtogatom, akár a tetejére is halmozhatok egy kis tölteléket és pirított mandulával megszórjuk a tetejét, valamint vaníliás Iso Whey Zero-ból vanília sodót készíthetünk hozzá!

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/171/o_almond+poppyseed+pancakes2_20150319103734.jpg

Silye Gabriella, sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZEK TŐLE

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK