Silye Gabriella
Sporttáplálkozás szakértő
A személyre szabott program az igazán hatékony,
nem a sablondiéták.
Ha többet szeretnél tudni a sporttáplálkozásról, a BioTech USA szakértői csapatának tagjaként a következő témákkal kapcsolatban segíthetek Neked:
-  egészséges táplálkozás
-  fogyókúra, diéta
-  sporttáplálkozással kapcsolatos kérdések. tovább »

Silye Gabriella BEJEGYZÉSEI

Immunerősítés házilag 2. rész

2015-02-16 11:59:00

Ha már nemcsak a megelőzés a fontos

  • fogyasszunk nyugtató, nyákoldó, gyulladáscsökkentő teákat, teakeverékeket, pl. ánizs, bodzavirág citromfű, cickafark, hársfa, körömvirág, kakukkfű, kömény

  • kerüljük a nyákosító hatású tejet és tejtermékeket

  • a csípős ételek, italok (gyömbér, chilli és a fahéj) fogyasztásával egy kicsit fokozhatjuk a meleg érzetünket és az izzadást gyógyítást elősegítő hatását is

  • Sós vízzel gargarizálva kitisztítjuk a garatot

Néhány népi házi recept:

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/162/o_images_20150216122515.jpg

Mézes cékla

Egy céklát lereszelünk, összekeverjük egy kanál mézzel és egy kis frissen csavart citromlével, picit állni hagyjuk, majd bekanalazzuk.

Citrus-turmix

Kifacsarunk 2 grapefruitot, 2 narancsot, esetleg egy kis pomelót is adhatunk hozzá. Ízesítjük 1 kanál mézzel, és egy kis fahéjjal, esetleg egy kis gömbérrel is felturbózható. Azonnal fogyasztható.

Vöröshagyma tea

A régi népi gyógyászat régóta használja nyákoldó teaként, amely pusztítja a vírusokat, és enyhíti a köhögési tüneteket. Egy vöröshagyma piros héját felteszünk főni, és 5 percig kisebb lángon forraljuk. Leszűrjük a héjat, és citrommal, mézzel ízesítve fogyasztjuk.

Csoda tea
  • 1 gerezd fokhagyma

  • kb. 1 teáskanálnyi nagyságú gyömbér

  • 3 deci víz

  • 1 evőkanál méz

  • 1 citrom kicsavart leve

A fokhagymát és a gyömbért nyomjuk át fokhagymanyomón, majd tegyük egy bögrébe. Öntsük fel forró vízzel. Kevergessük és várjunk addig, amíg iható hőmérsékletű nem lesz, ekkor keverjük hozzá a mézet és a citromlevet.

Silye Gabriella

BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Immunerősítés házilag 1. rész

2015-02-16 10:38:00

Megfázásos, influenzás időszakban kimondottan figyeljünk arra mit eszünk, hogy az immunrendszerünket minél inkább felturbózzuk. Szedjük össze, mivel segíthetjük a szervezetünket:

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/161/o_iStock_000016230686_Large_20150216104457.jpg

  1. Fogyasszunk minél több nyers ételt (zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat), mert ezek tartalmazzák a legtöbb vitamint, ásványi anyagot, enzimet. Ha tehetjük minél kevésbé hőkezeljük az ételeket, mert ilyenkor rengeteg vitamint és enzimet elveszítünk. Az enzimek az egészséges emésztés és tápanyag feldolgozás szempontjából nagyon fontosak.
  2. Fogyasszunk, magas antioxidáns tartalmú, immunrendszert erősítő, kék, lila, vörös színű zöldségeket, gyümölcsöket. Ilyen pl. a kökény, az áfonya, a szeder, a bodza, a csipkebogyó, a lilahagyma és a cékla.
  3. A hagymafélék rendszeres fogyasztása (vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma) esetén kihasználhatjuk a vírus és baktériumölő, immunerősítő tulajdonságaikat.
  4. Részesítsük előnyben a fermentált, természetes módszerekkel savanyított élelmiszereket, mert a fermentáció során képződő baktériumok és gombák támogatják a bélflórát, így az immunrendszert is (savanyú káposzta, hordós csalamádé, kefír, joghurt).
  5. Akár probiotikum kúrát is alkalmazhatunk a bélflóra és az immunrendszer karbantartására.
  6. Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, minimum 40ml/ttkg, mely víz, gyógytea és zöldséglevek formájában történjen, ne cukros, koffeines italokkal.

 

Silye Gabriella,

BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Madársaláta sült céklával

2015-02-11 12:18:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/159/o_P1070345_20150211122502.jpgIgazi télen is készíthető vitamindús saláta, mely kiváló köret egy szelet sült hús mellé.

Hozzávalók:

  • 1 közepes cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány szem kapribogyó
  • vörösborecet
  • bors
  • 2 maréknyi madársaláta

Elkészítés:

A céklát alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Mikor kihűlt, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.  (Hanem akarod, hogy beszínezze a kezed, kesztyűben végezd). Fűszerezzük, legalább 1 órát érleljük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Majd a friss madársalátára halmozzuk és meglocsoljuk a borecettel.

Jó egészséget!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Bazsalikomos-csirkés tészta

2015-02-06 12:19:00

Bazsalikomos-csirkés tésztaHa szükséged van egy kis extra energiára, akkor egy igazán finom tészta étellel lepd meg magad! Mediterrán ízvilágával igazi felüdülés a diétázó ízlelőbimbóknak :)

Hozzávalók

  • 75g száraz teljeskiőrlésű vagy durum tészta
  • 1 csipet só
  • 1 marék bazsalikom (15 g)
  • 1 tk. olívaolaj
  • 100g csirkemell
  • 1 tk. kókuszolaj
  • 100g cottage cheese

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Közben a bazsalikomot is felaprítjuk.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és kevés kókuszolajon ropogósra pirítjuk, a tésztát, ha megfőtt, ebbe szedjük. Megöntözzük az olívaolajjal, megszórjuk a bazsalikommal.
  3. Tálalásnál a cottage cheese-t a tetejére rendezzük.

Ha valaki szeretné néhány gerezd paradicsommal feldobható még.

Jó főzőcskézést!

Az olaszos ízek után valami magyarosra vágynál? Készíts csirkével töltött sültpaprikát vagy tarhonyás húst, egészséges kivitelben.

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Mákos guba torta vaníliasodóval

2015-01-28 15:53:00

BioTechUSA Iso Whey Zero

A mákos guba olyan klasszikus, amiről nehéz elhinni, hogy beilleszthető egy diétás étrendbe. Azonban némi csavarral könnyedén elkészíthető a reform verziója, ami egy-egy csalónapon jól eső finomság lehet és lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatjuk. Ráadésként a jól bevált trükk itt is működik: helyettesítsd Iso Whey Zero fehérjeporral a sodót.

Koronázd meg a napot reform Mákos Guba tortával

Hozzávalók:

  • 10 db szikkadt kifli (teljes kiőrlésű)
  • 5 tojás
  • 100g darált mák
  • 50g darált eritrit
  • 1 liter kókusztej
  • reszelt citromhéj
  • kókuszzsír a tepsi kikenéséhez és a szórásához zabpehely

A vaníliasodóhoz:

  • 40g kókuszliszt
  • 50g eritrit
  • vaníliarúd kikapart belseje
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dl kókusztej

A sodót kiválthatod vaníliás fehérjeporral, így megemeled a desszert fehérjetartalmát és a kalóriatartalma pedig csökken.

Elkészítés:

  • A kiflit karikázzuk fel, közben a tejet melegítsük fel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd a tojások sárgáját is hozzá keverjük.
  • A mákot keverjük össze az eritrittel és fokozatosan kevergetve adjuk a tejhez a mákot is.
  • Egy szögletes jénait vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kókuszzsírral kikenjük, és szórjuk meg egy kis darált zabpehellyel. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg.
  • Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és rákenjük a süti tetejére és visszatesszük pár percre még a sütőbe, hogy megpiruljon a teteje. Vaníliasodóval tálaljuk.

Mákos guba torta vaníliasodóval

Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KÉRDEZEK TŐLE

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK