Silye Gabriella
Sporttáplálkozás szakértő
A személyre szabott program az igazán hatékony,
nem a sablondiéták.
Ha többet szeretnél tudni a sporttáplálkozásról, a BioTech USA szakértői csapatának tagjaként a következő témákkal kapcsolatban segíthetek Neked:
-  egészséges táplálkozás
-  fogyókúra, diéta
-  sporttáplálkozással kapcsolatos kérdések. tovább »

Silye Gabriella BEJEGYZÉSEI

Sütőtökös muffin, egy igazi őszi finom vitaminbomba

2015-11-24 11:11:00
Sütőtökös muffin, egy igazi őszi finom vitaminbomba. Nem csak gyönyörű színe miatt, hanem a benne rejtőző vitaminok  miatt is nagy kedvencünk. Aki a réptartotát szereti, imádni fogja ezt a muffin.

 

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly vagy zabliszt
  • 20dkg sütőtök
  • 2 nagyobb alma
  • 10 dkg kókuszzsír/vaj
  • 5-6 ek. méz vagy eritrit
  • 2 tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna,
  • ízlés szerint fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, pici só.

Sütőtökös muffin recept

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, a pici sóval, és a fűszerekkel. A tojásokat habosra keverjük a mézzel, hozzáöntjük az olvasztott vajat, a reszelt almát, és az előzőleg megsütött, majd pürésített tököt. A masszához hozzákeverjük a lisztes részt is, majd a formákba tesszük. A muffinokat az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Tipp: készíts hozzá a mézeskalácsos Iso Whey Zero-ból egy sűrű mártást, így a fehérjetartalma is magasabb lesz.

Ha szeretnéd kimaxolni a sütőtökszezont próbáld ki további sütőtökös desszertötleteinket is:
» Sütőtökös fánk 
» Sütőtökös protein palacsinta

Silye Gabriella

Levendulás barackos pite

2015-11-12 12:03:00

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/222/o_barack_20151112123433.jpgHa egy különleges sütit szeretnél elkészíteni mikorra vendégeket vársz, most egy kis provance-i ízt varázsolunk a tányérra. A liszttől függően elkészíthető gluténmentes változatban is.

Hozzávalók:

  • 70 g vaj vagy kókuszzsír
  • 120 ml tej (pl. mandula)
  • 1 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 200 g zab vagy barna rizsliszt
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 ek. szódabikarbóna (sütőpor)
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 teáskanálnyi levendula
  • 1 ek. mandula szeletek
  • 4-5 db őszibarack
  • 3 kanál Iso Whey Zero - barack-joghurtos íz

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C –ra  és kikenünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát kókuszzsírral / vajjal. A barackokat megmossuk és gerezdekre vágjuk.
  2. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az tejet, a tojásokat és a reszelt citromhéjat és botmixerrel jól összekeverjük.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és az Iso Whey Zero-val, a sóval és 1 teáskanál szárított levendulával.
  4. A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre, és jól eldolgozzuk, liszttől függően, ha kell még tejjel vagy vízzel hígíthatjuk. Majd a tésztát a kivajazott tortaformába öntjük és szépen elosztjuk rajta  a barack szeleteket és a mandulát.
  5. 180 fokon tűpróbával készre sütjük.
  6. Ha megsült levendula szirommal és édesítővel megszórjuk. Hidegen vagy melegen is tálalható.

Jó sütögetést!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Patisszonos csirkeragu kamuttal

2015-11-03 12:25:00

Ha már unod a rizs és párolt zöldség köretet, akkor egy finom és gyors ételt készítünk el. A kamut egy ősi Egyiptomból származó gabona, mely napjainkban éledt újra. Előnye a gabonaválaszték bővülése mellett, hogy jelenleg ökológiai gazdálkodásban érhető el. A búzához hasonlítva jóval magasabb fehérje (kb. 40%-al) és magas ásványi anyag tartalommal is bír. Kiválóan használható kenyér, tészta készítésére, akár egy müzli alapanyagaként, de köretnek is kiváló.

Hozzávalók:

  • 150g csirkemell filé
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. kókusz olaj
  • 0,5 patisszon (vagy cukkini)
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paprika
  • fél maréknyi zöldbab
  • 100g kamut
  • bors, tengeri só, oregano, bazsalikom, kakukkfű

Elkészítés:

  1. A húst felkockázzuk és sózzuk, borsozzuk és a mustárral összekeverjük és néhány órát a hűtőbe tesszük.
  2. A kamutot kb. kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, és összevágjuk, fűszerezzük. A kókuszolajon a húst megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kicsit átsütjük, addig, hogy ropogósak maradjanak.
  4. A zöldségragut kamuttal tálaljuk.
/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/220/o_gabi2_20151103123046.jpg

 

Jó étvágyat!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Csirkés mozzarellás csőben sült tészta

2015-11-03 12:00:00

Ha épp nem kell az alakodra figyelned, vagy épp fontos a plusz fehérje és szénhidrátbevitel is és szeretnél egy kis olasz ízt becsempészni a mindennapokba, akkor ez a te recepted lesz :) Ráadásul villámgyorsan el is készíthető.

Hozzávalók:

  • 100g teljes kiőrlésű vagy durum tetszőleges formájú tészta
  • 150g darált csirke vagy pulykamell
  • fél fej vöröshagyma
  • 75g mozzarella
  • 100g paradicsompüré
  • 2-3 paradicsom
  • 1 ek. kókuszolaj
  • apróra vágott friss bazsalikom
  • tengeri só, bors
Csirkés mozzarella csőben sülve

Elkészítés:

A tésztát sós vízben majdnem készre főzzük. Közben a hagymát felaprítjuk, és kókuszolajon kicsit megpirítjuk, majd a darált húst is hozzáadjuk. Ha megpirult hozzákeverjük a paradicsompürét, fűszereket és végül a tésztát és a kockákra vágott mozzarellát és paradicsomot. Egy jénaiba tesszük, egy kis natúr joghurttal, kefírrel megkenhetjük a tetejét és kb. 15 perc alatt készre sütjük.

 

Ha szükséged van egy kis energiára, Bazsalikomos-csirkés tészta receptem is jól jöhet!

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Gluténmentes ropogós kenyérszeletek

2015-10-07 10:30:00

Akár, ha fogyni szeretnénk vagy csak az egészségünkre figyelünk, használható ez a nagyon finom kenyér helyettesítő, ami nagyon gyorsan el is készül és ráadásul finom is :)

/sites/testbiotechusashop/documents/blog/_extra/216/o_kenyer_20151007104537.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg barna rizsliszt és / vagy hajdina liszt
  • 2 dl langyos víz
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dkg kókuszzsír

Elkészítés:

  1. A liszthez hozzáadom a sót, a szódabikarbónát, a kókuszzsírt, végül a langyos vízzel jól formázható masszát gyúrok. Miután kis gombóccá formáztuk a kenyerünket, kb. 15 percet hagyjuk langyos helyen pihenni.
  2. Majd téglalap alakúra nyújtsuk ki, kb. 2-3 mm vastagra. Majd téglalap formájúra vágjuk fel.
  3. A sütőt melegítsük 200 fokra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a tésztalapokat. Kb. 10 perc alatt süssük ropogósra, barnára.

Tipp:

Esetleg megszórható szezámmaggal, lenmaggal vagy köménnyel is, így tudjuk variálni, hogy ne unjuk meg.

Ha valakinek nem kell gluténmentesen ennie, elkészíthető zab, rozs és tönkölylisztből is vagy ezek keverékéből.

Silye Gabriella

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

KÉRDEZEK TŐLE

MEGVÁLASZOLT KÉRDÉSEK

SZAKÉRTŐINK

FACEBOOK