Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Tanácsok hidegben történő futáshoz

Nem kell többet tenni, mint néhány ezer lépést az utca kövén vagy az erdő mélyén, de utána új emberként fogsz beállni a jól megérdemelt zuhany alá. Büszkén, kiegyensúlyozottan, boldogan fogod lemosni magadról az edzés utáni port és verejtéket. Lehetsz kezdő vagy haladó a futás adta élményt mindenképpen megkapod.

Néhány jó tanács a hideg időben való kinti futáshoz

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1701/o_fb_cover_nov_20141110161842.jpg

Ugye azt már nem kell hangsúlyozni, hogy edzettségtől függetlenül a futócipő minősége a legfontosabb, hiszen a legnagyobb terhelés a lábaidat éri és ezt kellően kell védeni egy megfelelő jó minőségű lábbelivel. Az ízületek, szalagok, izmok védelme az egyik legfontosabb futásaink során.

Hideg időben még jobban ki vagyunk téve a sérüléseknek, ezért nagyon fontos az alapos bemelegítés és fokozatosság elvének követése, hiszen egy elkapkodott bemelegítő futás akár hónapokra is megpecsételheti a sorsunkat.

Viseljünk hosszú nadrágot és akár még sztreccset is vegyünk fel alá, ha már tényleg mínuszok röpködnek kint.

Derekunkat óvjuk és mindig tűrjük be a felsőnket a nadrágunkba, mert nagyon könnyen megfázik a deréktájék és hosszú időre elbánhat velünk, vagy akár örökre is. Réteges öltözet felül, ne ragaszkodjunk a vastag pulóverekhez, helyette inkább két vékony és könnyű réteg. Viseljünk sapkát és kesztyűt és még komfortosabbá válik a hideg időben való futásunk.

Háztól-házig fussunk és ne időzzünk felhevült testel az utcán, mert könnyen meg lehet fázni és próbáljuk meg a nyújtást már bent a lakásban elvégezni ezzel óvva izmainkat, szalagjainkat és testünk egészét egy kellemetlen megfázással szemben.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1701/o_Pair_of_Runners_in_the_Snow_460_20141110162051.jpg

Kellemes esti futásokat kívánok a lenyűgöző őszi éjszakákban!

Makár Tamás,

Ironman, edző