Ugrás a tartalomhoz
Táplálék-kiegészítő tippek

Testsúlykontroll formula csomagok – II. rész

Fontos, hogy ne csapjuk be önmagunkat, és a realitások talaján maradva próbáljuk besorolni a testalkatunkat az adott kategóriákba (3-12 kg vagy 12 kg-nál több felesleg), ugyanis a testsúlykontroll formulák két eltérő csoportját ajánlatos egyik, illetve másik esetben alkalmazni.

Az előző részben (12 kg feletti súlyfelesleg) bemutattuk nektek a lipotróp készítményeket; most itt az idő, hogy betekintést nyerjetek a termogén készítmények világába!

 

A termogén (testhő emelő) testsúlykontroll formulák növényi hatóanyagokkal, illetve stimuláns (koffein) tartalommal rendelkeznek. Hatásukra az anyagcsere maximalizálódik és az étvágy-kontroll is jobban teljesülhet.

Éppen ebből adódik az egyik legfontosabb különbség a két kategória között: a termogén készítményeket nem ajánlott huzamosabb – 1 hónapnál hosszabb – ideig alkalmazni, illetve érdemes egy 2-3 hetes szünetet beiktatni a „kúrát” követően, hogy ne alakuljon ki hozzászokás a stimuláns hatóanyagokkal szemben. A koffein – és egyéb stimuláns – tartalmú készítmények használata alatt érdemes mérsékelni a kávéfogyasztást, ezáltal is csökkentve a koffein túladagolás esélyét.

A termogén készítmények használata az alábbi esetekben nem javasolt:

  • Szívbetegség, koffein érzékenység, 12 kg feletti súlytöbblet esetén
  • 18 éven aluliak számára
  • lefekvés előtt 6 órával

 


 

Ajánlott termékkategóriák 3-12 kg súlyfelesleg esetén:

Zsírégető diéta és edzés támogatására összeállított csomagjaink (külön nőknek és férfiaknak) az alábbi termékkategóriákból épülnek fel:

1. Multivitamin

Érdemes egy olyan multivitamin készítménnyel megtámogatni az étrendünket, ami a megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazza a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Alkalmazás: reggel, éhgyomorra.

 

94984306022. Termogén készítmény

A termogén (testhő emelő) testsúlykontroll formulák növényi hatóanyagokkal (zöld tea, mate tea, kóladió, guarana), stimulánsokkal (koffein), illetve egyéb anyagcserefokozó összetevőkkel (pl.: paprika, bors kivonat) támogatják a testsúlycsökkentő étrendet és edzéstervet.

Alkalmazás: étkezés előtt, maximum 1 hónapig.

 

3. Aminosavak

Az aminosavak az emberi testben mindenhol megtalálható alapvető tápanyagaink egyikének, a fehérjéknek az alkotóelemei.Amennyiben a célunk izomépítés vagy izommegtartás, az edzésünket kifejezetten ajánlott kiegészíteni egy aminosav készítménnyel.

Alkalmazás: edzés előtt/közben/után.

 

4. Lecitin

A lecitin egy fontos hasznos zsírforrás, amely tamely a termogén készítmények egy nagyon jó kiegészítője.

Alkalmazás: ebéd után.

 

104642820045. ALC

Az acetil-L-karnitin a legaktívabb L-karnitin vegyület, amely a zsírsavszállítórendszer szerves részeként működik.

Alkalmazás: edzés előtt.

 

 

6. Fehérje készítmény

A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez, az izomtömeg fenntartásához, illetve a normál csontozat fenntartásához.

Alkalmazás: edzés után, esetleg kis étkezések (tízórai, uzsonna) helyettesítése.

 

BioTechUSA zsírégető termékcsomag nőknek és szedése

 

BioTechUSA zsírégető termékcsomag férfiaknak és szedése

 

Somogyi Sára

Táplálkozástudományi szakember