Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Tömegnövelő kisokos

370Gyorsan végigzongorázunk azon mit is jelent ez a kifejezés, kinek javasoljuk, és miért!

Ismertetés:

  • a tömegnövelő készítmények magas szénhidrát tartalmú étrend kiegészítő készítmények, fehérje tartalmuk változó, a BioTech USA tömegnövelői 20-35% közt tartalmaznak fehérjét.
  • a fehérjén, és a szénhidráton kívül tartalmazhatnak kreatint (akár több félét), hozzáadott aminosavakat, emésztőenzimeket, növényi kivonatokat, vitaminokat.

Kinek javasoljuk?

  • nehéz fizikai munkát végzőknek, sportolóknak, azoknak, akik nehezen tudnak tömeget építeni, vagy nagy kalóriamennyiséget bevinni rövid idő alatt.
  • javaslatom szerint 12 éves kortól lehet használni tömegnövelőt, természetesen a gyerek súlyához igazított mennyiséget szedjünk csak, ha szükséges!

Milyen előnyei vannak?

  • gyors kalóriabevitel – és tápanyag bevitel – edzés után ki tud váltani egy étkezést, hatékonyabban lehet vele tömeget gyarapítani.
  • nem magunknak kell összekeverni edzés után mindent, amit meg akarunk inni
  • nem kell 6-7 terméket egyszerre megvenni (kivéve, ha épp Outlet Day van)

Hogyan érdemes használni?

  • ez már alkatfüggő. Általános javaslat, hogy edzés után fogyasszunk el egy adagot, de akik nehezen fejlődnek azoknak akár napi két adag elfogyasztása is javasolt, persze több részletben elosztva.

Mit várhatunk egy tömegnövelőtől?

  • csodát semmiképp.
  • ha edzünk, és eszünk rendesen, ez a termék elősegíti izomtömegünk regenerációját, illetve tömegünk gyarapodását.

Tömegnövelés súlyzós edzés

    Termékek:

    • CarboX – szigorúan véve, ez egy szénhidrát keverék. Öféle, eltérő felszívódású szénhidrát található meg benne, így edzés után nem fog össze-vissza ugrálni a vércukor szintünk.

    Kreatin kúra mellé javasolt szőlőcukor helyett, így hatékonyabban tud a kreatin beépülni.

    Edzés után a fehérje turmixunkat is kiegészíthetjük vele, ha tudjuk, mennyi szénhidrát kell testünknek edzés után.

    • Muscle Mass – ebben a termékben már van fehérje is (11 különböző típus!), egy komplexebb szénhidrát mátrix (PentaCarb – 5 féle) tölti vissza izmaink glikogén raktárait. Kezdésnek tökéletes! Ugyan kreatin még nincs benne, de ez inkább azoknak is ideális, akik extrém nehezen tudnak izmot építeni, és a kalóriamennyiség a lényeg, vagy vérkeringési problémáik miatt egyébként sem fogyaszthatnak kreatint.
    • HyperMass 5000 – ez már egy igazi „minden egyben” formula! Ez mindenkinek tökéletes választás!

    CarboHex – 6 komponensből álló szénhidrát mátrix, 4 féle kreatin, és 5 különböző fehérje áll hadba az izomfejlesztésért folytatott háborúban! Nekem ez a személyes kedvencem, amikor még csak vásárlóként látogattam a BioTech USA üzletet, ez volt az első termék, amivel távoztam a boltból!

    • After – nem mondanám igazán tömegnövelőnek, mert nem azt a szerepet tölti be, amit a MuscleMass, vagy a Hyper Mass. Edzés után javasolt a fogyasztása (ahogy a neve is utal rá), szénhidrát, aminosav, kreatin, vitamin is megtalálható benne… ezt inkább egy előkészítő italnak mondanám, amivel ráhangoljuk a testünket egy fehérje turmixra.
    • Brutal Gainer – ahogy a neve is mondja: BRUTAL! mind tartalomra, mind adagra kegyetlen!
      • 50g fehérje/adag (ÖTVEN GRAMM!), és ez marha, és tejsavó fehérjék keveréke!
      • 94g szénhidrát/adag!
      • hozzáadott kreatin, ami ráadásul a BRUTAL CRE-ATP formula!
      • 5 komponensből álló glutamin formula!
      • BRUTAL BLOX aminosav komplex!
      • BRUTAL BOOSTER formula!

    1337Na, ez már nem piskóta! Az íz lehengerlő, az eredmény sosem marad el, napod csúcspontja, amikor végre elkortyolhatod ezt a mennyei mannát!

    Lassan 5 éve segítek az embereknek abban, hogy a számukra legjobb kiegészítőt vihessék el az üzletből, és a Brutal Gainer minden alkalommal siker sztori volt! Ahol más termék elbukott, ott bizony a Brutal Gainer sikerrel járt!

    Adagolásuk:

    Minden terméken eltérő javaslat van arra, hogy hány gramm is az „egy adag”, így a tisztelt vásárló joggal kérdezi a szaktanácsadót, hogy akkor most mennyit is szedjen, hogyan készítse el, stb.…

    Itt is megpróbálok okos lenni.

    CarboX:

    Kreatin kúra esetén, a kreatin porciók mellé, 10-20 grammot javaslok, ha edzés után a turmixunkba akarunk egy kis szénhidrátot, akkor 20-30g elegendő.

    MuscleMass:

    Edzés után közvetlenül semmi baj nem lesz abból, ha 100 grammot oldunk fel vízben, az sem több 7 kockacukornyi szénhidrátnál, ez alig több valamivel, mint Ken Block 500ml-es energiaitalának cukortartalma.

    Ha nincs edzés, akkor a fent említett mennyiséget osszuk el két részletre, és amikor kedvünk tartja, fogyasszuk egészséggel! Bármennyit eszel, nem igazán jönnek a kilók? Edzésnapokon igyál 50 grammot az edzés utáni dózison kívül, és napközben pedig 3*50g mehet!

    Hypermass:

    100g itt is minden aggodalom nélkül mehet a keverőpalackba, ha már letudtuk a napi mozgást! Ha nehezen fejlődünk itt is iktassunk be egy plusz fél adag turmixot, és ha pihenőnapon jut eszünkbe, hogy meg kell inni a masszát, most is 3*50g lesz a megfelelő elosztás!

    After:

    Közvetlenül edzés után igyuk meg az előírt 21grammot! Utána tusoljunk, öltözzünk át, és addigra lesz hely egy adag fehérje turmixnak! Ha nem edzünk, aznap valamikor napközben fogyasszunk el egy adagot!

    797Brutal Gainer:

    Ritka eset, de itt nem javaslom az adag emelését, sőt! 90kg alatt maradjunk fix 100grammnál! Pihenőnapon 2x50g-ban jelölném meg a maximális mennyiséget. aki viszont cirkáló súlycsoportban mozog (mint én), annak sem tartom jó lépésnek, hogy egy tele adag Gainert fogyasszon edzés után!

    150g por egy sűrű puding állagát veszi fel, ha öntesz rá némi vizet, feltéve hogy maradt hely a keverőpalackodban. A Gainernél 50g+100g adagolást tartanék jónak. Senki sem fog nyuszinak nézni, mert nem az egész adagot ittad meg, Te cselekszel helyesen! Nem teszed ki a tested nehéz feladatnak, hogy edzés után 50g fehérjét akarsz vele feldolgoztatni. Több adagot tudsz majd magadhoz venni.

    Elkészítés:

    Megunhatatlan kérdés: mindig vízzel igyunk mindent, mert így gyorsabban felszívódik és tényleg annyi kalóriát, és tápanyagot juttatunk be, mint amennyi a csomagoláson van!

    Nem vagyunk cicamicák, hogy tejet lefetyeljünk!

    Újfent fontos megjegyeznem, hogy a BioTech USA termékek gondosan válogatott alapanyagból készülnek, melyeknek ellenőrzött a forrása, egyik termékünk sem tartalmaz illegális hatóanyagot!

    Remélem hasznodra volt ez a cikk, nyomd a vasat, idd a turmixot!

    Fegyi