70.3, avagy a féltávú Ironman!

2014-10-09 12:31:00

Mi is az a 70.3?

Százezrek láthatták ezt a számot több újságban, interneten illetve óriásplakátokon… 70.3 mérföld a féltávú Ironman hossza a válasz ilyen egyszerű: 1900 méter úszás-90 kilométer kerékpározás-21.1 kilométer futás.

Órákon keresztül 100 %-on pörögni és néha önkívületi állapotban lépkedni a 30 cm-es tócsákban miközben 2 óra alatt fél év csapadékmennyisége esik az ember elgyötört testére… így tudnám jellemezni a Balatonman hétvégéjét!

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1691/o_makar1_20141009130525.jpg

 

Milyen táplálék-kiegészítők segítették a felkészülésemet?

6 héttel a verseny előtt kezdtem el emelni az edzésadagot illetve a bevitt táplálék kiegészítők mennyiségét, amik kivétel nélkül a BiotechUSA termékei közül kerültek ki. A sok edzés és regenerálódás mellett az étkezés is nagyon fontos illetve a megfelelő tápanyagbevitel. C-vitamin, Calcium-magnesium-cink, D-vitamin: ezek alapvető vitaminok és szükségesek a szervezet számára, de vittem be még a következőkből is: BCAA 6000,  HMB 1000,  Tribooster, L-carnitine+chrome, Multi Hypotonic Drink, L-glutamine!

Ezeket a termékeket fogyasztottam a verseny előtti időszak véghajrájában. Sok és hosszú távú edzések alkalmával elengedhetetlen kiegészítők és a jobb regenerálódás, zsírégetés valamint a magasabb szintű edzésmunka alapvető kellékei.

Milyen táplálék-kiegészítőket fogyasztottam a verseny során?

A verseny alatt a jól bevált L-carnitine és Multi Hypotonic Drink keverékét ittam végig. Vízben feloldva több, mint 4 órán keresztül maximálisan kielégítette a szükségleteimet a folyadékbevitel tekintetében. A verseny második felében, azaz az utolsó 2 és fél órájában kezdtem el fogyasztani az Energy Gel Prot, ami könnyen felszívódik és nem is kívánkozik ki az emberből 10 perc elteltével. Végül a futás során a favorit és jól bevált ampullás Energy Shot jött segítségül és mondhatom nagy szükségem is volt rá.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1691/o_fb_cover_okt_20141009130537.jpg

A felkészülésről

Egy ilyen versenyre való felkészülés egy teljes embert igényel testileg és lelkileg is, mert nincs olyan,hogy ma lusta vagyok és nem húzom fel a cipőt. Egyik edzés épül a másikra és nincsen üresjárat… hiszen gondoljunk csak bele, hogy mi történik, ha házat építünk.

Kell egy jó erős alap, ami megtartja majd a ránehezedő súlyt és miután ez készen van szépen lassan tégláról téglára elkezdünk építkezni. Nem maradhatnak ki az elemek, nincs kihagyott tégla, mert utána az a ház egy komoly terhelés hatására összeomlik. Könnyű szerkezet az erős szél ellen. Jól felépített felkészülés egy nagy terhelés ellen - így lehet jellemezni egy több órán át tartó versenyen ránk nehezedő fizikális és mentális nyomást.

Most pedig felhúzom a cipőt és megyek futni egyet, hiszen már tudom, hogy legközelebb milyen versenyen fogom magam megmérettetni. Amikor a cél lebeg a szemem előtt, akkor semmi nem tántoríthat el az utamról, semmi és senki!

Makár Tamás, ironman, edző


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Edzés a szabadban