Nem akarsz lemaradni cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre
FELIRATKOZOM
A feliratkozom gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

Casein Fusion – A „Jó éjszakát” fehérje

2012-09-24 12:54:00

A régóta várva várt kazein megérkezett végre a BioTechUSA kínálatába is. A kifejezetten lassú felszívódású fehérje forrás a legjobb, amit este fogyaszthatsz lefekvés előtt.

Mi is a kazein?

A kazein tej származék, a tejfehérje 80%-ban kazein, 20%-ban tejsavó. A kazein a gyomorban gélszerű állagú lesz és nagyjából 7 órán át látja el a szervezetet aminosavakkal. Az aminosav csúcs nagyjából 3-4 óra után következik be, szemben a tejsavó 40 percével. Ám ez nem feltétlenül hátrány!

Miért a kazein a legjobb lefekvés előtt?

A gélszerű állag miatt a kazein lassan és fokozatosan szívódik csak fel. Így folyamatos aminosav ellátást biztosít a szervezet számára órákon át. Így pedig elkerülheted, hogy a hosszú éjszakai tápanyaghiányos állapotban az izomzatod elkezdjen leépülni, vagyis a katabolikus folyamatok így nem indulnak be. A folyamatos pozitív nitrogén egyensúly, vagyis az éjszakai aminosav ellátás pedig nagyban hozzájárul a gyorsabb regenerációhoz és az izomzat fejlődéséhez. Ugyanis nem az edzés során épül az izomzat, hanem akkor, amikor pihensz és regenerálódsz.

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1142/o_CaseinFusion_908g_20140117145508.jpgHa célod az izomtömeg növelése, akkor fokozni kell a fehérje szintézist és csökkenteni a fehérje lebontását. Az elsőt az edzés utáni tejsavóval, a másodikat a lefekvés előtti kazeinnel érheted el!

Az IGF-1 koncentrációból magasabbat mértek azoknál a patkányokon végzett kísérleteknél, ahol kazeint adtak az állatoknak. A szervezet által termelt IGF-1 az aminosav felvételének és a proteinszintézis növelésével javítja az izomnövekedést is.

Kazein vagy tejsavó?

A kazein nem a tejsavó helyettesítésére szolgál, hanem a kettőt kiegészítve érdemes alkalmazni. Edzés után tejsavót, este lefekvés előtt pedig kazeint!

A kazein nem alkalmas az edzés utáni fehérje bevitelre, a lassú felszívódása miatt. A kazeint általában „éjszakai” fehérjeként emlegetik, pontosan azért, hogy este elfogyasztva egész éjszakára ellásson aminosavakkal. A kazein nagyszerű vacsora helyettesítő akár diétában is. Hölgyeknek is kifejezetten ajánlott ilyenkor.

3 féle kazein a Casein Fusion-ben

A kazeinnek 3 formája létezik: kalcium kazeinát, micelláris kazein és tejfehérje. Ezek mindegyke megtalálható a Casein Fusion-ben.

Ha izomépítés, vagy izommegtartás a cél, akkor estére, esetleg napközben nagyszerű választás a kazein.

BioTechUSA


Mit javítanál ezen a cikken?
A tartalom lehetett volna...

Mégse

TETSZETT EZ A CIKK?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KULCSSZAVAK

kazein » éjszakai fehérje » tejfehérje » casein » casein  » casein fusion » lassú felszívódású fehérje » tejfehérje » kalcium kazeinát » calcium caseinate »

LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK

Nitro Gold PRO