Ugrás a tartalomhoz
Életmód

Cukkinis lapcsanka (kb. 6 db)

/sites/testbiotechusashop/documents/news/_extra/1418/o_cukkinis_lapcsanka_20130605112432.jpgHozzávalók:

  • 230g cukkini
  • 60g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (én fokhagyma porral helyettesítettem, mert nem volt otthon igazi)
  • 1tk erős paprikakrém
  • 55g teljes kiőrlésű liszt
  • csipet só
  • fűszerkeverék ízlés szerint (szerintem el is hagyható)
  • olívaolaj(a sütéshez)

Elkészítés:

Hagymát apróra vágjuk, a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Csipet sóval meghintjük, picit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd én megint hagytam állni egy picit, hogy az ízek összekeveredjenek. Evőkanállal a forró olajra adagoljuk és a kanál segítségével szétlapítjuk. Mindkét oldalát pirosra és ropogósra sütjük. Köretnek is kiváló, de én csak úgy magában is jóllaktam 1-2 db-tól.

Gocsál Klaudia (Testcsere Program)